• Krupp!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr, nő!

        Éjszaka arra ébredtünk, hogy gyermekünk köhög, és nehezen kap levegőt. Azonnal hívtuk az ügyeletet. Doktornő ki is jött és megállapította, hogy  gyermekünknek kruppos rohama van.  Arra lennénk kíváncsiak, hogy ezt a betegséget stressz kiválthatja-e, vagy lehet-e köze hozzá.

        Nyáron ki kellett volna venni az orrmanduláját, nehezen, de gyógyszerrel sikerült renbehozni. Most mégis azt mondta a doktornő, hogy valószínleg ehhez is köze van annak, hogy  ez a betegség kialakult. Szeretném még megkérdezni azt, hogy ehhez is köze van-e a kruppnak.

        Levelét előre is köszönöm Kriszti.

        WEBBeteg szakértő válasza a krupp témában

        Kedves Kérdező!

        A szakirodalom ugyan említi, hogy a krupp hátterében pszichés okok is meghúzódhatnak, de a leggyakrabban vírusfertőzés váltja ki. Erre utal az ilyenkor jelentkező orrfolyás, hőemelkedés, láz, torokfájás.
        A nagyobb orrmanduláknak inkább a középfülgyulladás, a csökkent hallás, a tipikus "adenoidos" arckarakter kialakulásában van szerepe a kruppal nem hoznám összefüggésbe.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Kérdés: 2009-09-22 10:50:47; Megválaszolva: 2009. szeptember 22., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: