• Gyemek neurologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 7 hónapos kislányom 5 napja elkezdett furcsa dolgot csinálni. Kitártja a száját a kezét és mintha erőlködne szinte bele remeg mintha nagyon akarna valamit azt vettem észre, hogy mikor fáradt többet csinálja. Voltunk háziorvosnál azt mondta ő nem lát semmi kórosat éppen most ezt fedezte fel... nagyon sok furcsaságot fog még csinálni... és ha szeretném vigyem el neurologushoz de ő nem látja indokoltnak. Van még egy szipogás is amit egyszer csinált 4 hónaposan pár napig álmában mintha sírna felkeltetem és csak cicin tudta abba hagyni. 3 napja ismét csinálta két napig de csak reggel egyszer. Ezt is mutattam neki erre azt mondta talán rossz álom. A babám csak cicizik nagyon kiegyensúlyozott baba 1 hónapja kúszik tegnap felállt négykézlábra hintázott, pápát int, bababa mamama papapa mondogatja egyfolytába ülni is szinte fel ül, vidám boldog baba... ezért nem értem. Nagyon meg vagyok rémülve. Kell félnem esetleg calami idegi alapon vagy tényleg csak úgy most ez jött neki? Szombaton megyünk neurologushoz. Előre is köszönöm egy kezdő anyuka

        Dr. Kerekes Éva válasza a remegés témában

        Kedves Anyuka! Én sem gondolom, hogy kóros jelenségről van szó. A legegyszerűbb, ha felveszi videóra a jelenséget, és megmutatja a gyerekorvosuknak a videót, vagy esetleg gyermekneurológusnak, ha kapott beutalót. De addig se aggódjon, mert az ilyen jelenségek mögött nem szokott idegrendszeri károsodás állni (szélgörcs lehet szerintem). Örülök, hogy ilyen fiatalon vállalta az anyasággal járó felelősséget, nyugodjon meg, mert úgy tűnik, minden renben van, próbáljon derüsen és nyugodtan örülni az egészéges babának:) A kistesóval már kevesebb ilyen szorongása lesz:)


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 03., 10:08; Megválaszolva: 2019. január 04., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: