• Széklet vér potituv

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Gyermekgyógyász! Hét hónapos kisfiam az elmúlt másfél hónapban nem akarta megenni a tápszert (Milumil Komfort volt kb hat hónapos koráig, aztán váltottunk Milumil HA2-es tapszerre), de egyiket sem ette mar. Mar kb ot es fel honaposan elkezdtük a hozzataplalast. A védőnő javaslatára váltottunk tapszert Milupa Sensitivre, amit jobban evett, de nem voltam nyugodt ezért elmentünk egy gasztroenterologushoz aki megvizsgálta es minden t rendben talált, es azt mondta, hogy annyit eszik amennyi kell neki. De azért kert egy szekletvér vizsgálatot. Három mintát adtunk le amiből kettő pozitív lett( meg annyi hogy kb másfél hónapja Maltofer vas cseppet szed naponta 2szer 8 csepp) Most kb 500ml tapszert eszik meg a Milupabol. A gyerekorvos azt gyanítja hogy tejallergias lehet a szekletver pozitivitas miatt, de fizikai tünete nincs. Nem híg a szeklete, nincs kiutese, nincs látható ver a szekleteben, nincs haspuffadasa. Annyi hogy többet pukizik es többször van szeklete, de krémes állagú, ee mar sok fele gyümölcsöt zöldséget es húst is kap. Az lenne a kérdésem, hogy ezek alapján tényleg tejallergias, vagy esetleg lehet-e olyan hogy a vas csepp miatt lett pozitív az eredmény? Amikor leadtuk a szeklet mintát nem jeleztük, hogy szedi a cseppeket. A súlya jol gyarapszik, ( 9150 gramm es 75 cm) kicsit nyugosebb mostanában, de ezt en a fogzasnak tudom be( ugyan meg nincs egy foga sem, de mindent a szájába vesz es sokat nyalzik is) ha megeszi a tapszert nem sír utána hogy fájna a hasa, es nincs is utána híg szeklet, este lefekvés elott kb 210 ml tapszert eszik meg, es nem szokott fájdalmasan felsirni mintha fájna valamije. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Balogh Andrea válasza a széklet vér témában

        Kedves Kérdező! Széklet vér vizsgálat előtt a vas adását ki kell hagyni, sőt még a hús evését is előtte 1-2 napig, mert ez is befolyásolja a teszt eredményét. Magyarán lehet, hogy kisfiának semmi baja. Azt javaslom ismételjék meg a tesztet csak a vas és a húsevés felfüggesztése után. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 11., 15:28; Megválaszolva: 2018. december 14., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: