Lúdtalp megelőzése

Kedves Doktornő! A kisfiam 8 éves. Többször vizsgálták oviban, suliban a gerincét, lúdtalpát, semmi probléma nem volt, viszont a tegnapi nap a sportorvos (foci) jelezte, hogy nagy valószínűséggel lúdtalpas lesz. Lábbelikből mindig - véleményem szerint - a minőségit választom. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőség ezt megelőzni? Nekem az van, és tudom mennyi problémát okoz. Köszönöm segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza lúdtalp megelőzés témában

Kedves Kérdező!

A lúdtalp egy részről egy örökletes dolog a kötőszöveti gyengeség öröklődhet, más részről pedig a talp izmainak gyengesége ami nem tudja tartani a lábboltozatot. Éppen ezért az igazi megelőzés a talp izmainak tornáztatása: lábujjhegyen, sarkon, külső, belső talpélen járás, ujjakkal ceruzafogás stb. Önnek is jót tehet, javíthatja állapotát, panaszait csökkentheti, jó szívvel ajánlom. Sajnos a lúdtalpbetétek ezen a helyzeten rontanak mivel kímélik, lustává teszik a talpizmokat, éppen ezért ezt már akkor javasoljuk amikor már a panaszok kifejezettek.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. szeptember 03., 10:10; Megválaszolva: 2015. szeptember 03., 19:03
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Kevés fehérvérsejt
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?