Struma? esetleg Rák?

Tisztelt Doktornő! A lányomról lenne szó! Leletének leírása: A pajzsmirigy jobb lebenye 13*18*38mm, bal lebeny 16*15*38. Az isthmus 3mm széles. Az echoszerkezet szabályos. A nyaki nagyerek lefutása szabályos. Jobb oldalon a parotis elülső részében 5mm cysta karakterű képlet látszik. Ezen kívül a parotis állományában néhány nyirokcsomó karakterű képlet látszik. A bal parotisban kóros nem látható. A nyak mindkét oldalán az m.scm mentén néhány mérsékelten nagyobb nyirokcsomó karakterű képlet látható. Kérdés: Mennyire lehet veszélyes? Mi ez? Mi a teendő? Örökölhető-e? - ugyanis 3 éve engem is Pajzsmirigyrákkal mütöttek (jóindulatú)! Kérném mielőbbi válaszát! Köszönettel és Tisztelettel.: Tóth Jánosné egy aggódó anyuka. Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Fáklya Mónika válasza nyirokcsomók témában

Tisztelt kérdező!

Az ön lányánál szabályos szerkezetű pajzsmirigy lebenyeket írtak le, semmiféle rosszindulatú folyamatra utaló jel nem volt. A kis nyirokcsomók, és a parotisban látható cysta gyakran előforduló, kezelést nem igénylő lelet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. december 04., 08:32 ;Megválaszolva: 2014. december 07., 15:10
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nyirokcsomó a nyakon-tényleg nem fog...
Tisztelt Doktornő! Kislányomon (aki most 19 hónapos múlt) még nyáron egy felső légúti betegsége után észrevettünk a nyakán egy kisebb...
nyirokcsomó duzzanata
Tisztelt Doktor Nő vagy Úr. Segitségét szeretném kérni. A 2, 5 éves kisfiamnál találtam a nyakán megnagyobbodot nyirok csomót kb. mogyoró...
Vérkép értékelés
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
Tisztelt Szakértő! 3 hónapos kisfiunknak visszatérő húgyúti fertőzése van, a kettős üregrendszerű bal veséje alsó pólusában Grad 4, felső...