Testszerte tapintható nyirokcsomók?

Kedves Doktornő! Az normális, hogy a testemen mindenhol tapinthatók a nyirokcsomóim? Agyék, nyak, kulcscsont, has mindkét oldala Nem nagyok, körülbelül 0, 5-1 cm-esek, fájdalmatlanok. Ha kicsit mélyebben nyomok egyet az ujjammal például a vakbelem, hónaljam, köldök, kulcscsontomnál, vagy ágyékomnál, egyből érzem őket. 2-3 hete jön elő időnként diffúz fájdalom, és néha nyomásérzékenység, mellkasi, és lép körüli fájdalom, valamint számomra érthetetlen, időnkénti pár másodperces remegés a bal alhasamban, és 4-5 napja teljesen étvágytalan vagyok, és volt lágy székletem is, valamint ma reggel pár percnyi gyaloglástól, szó szerint kifulladtam. Ma voltam a háziorvosomnál, letudta ez egészet azzal, hogy írt egy beutalót sürgősségire, valamint egyet tüdőszakrendelésre. Sürgősségire még ma elmentem, nem cisnáltak semmit csak egy mellkasi röntgent, és mindent rendben találtak. Tüdőszakrendelésre időpont kell, holnap fogok kérni. Mivel a háziorvosomban sajnos egyáltalán nem bízok meg, őntől kérdezem, milyen betegség lehet ez? Mirigyláz, fertőzés, esetleg limfóma? Vagy esetleg a túlzott stressz okozza a hasi panaszaimat, és a nyirokcsomók tapinthatósága az normális?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza nyirokcsomók témában

Kedves Kérdező!

Ilyen esetben a vizsgálat nagyon fontos így biztos választ nem tudok adni. Sokszor már a vizsgálattal is el lehet dönteni, hogy mi a probléma. Mindazonáltal a nyirokcsomók gyakran jelen vannak melyek enyhe fertőzés esetén is tapinthatóak azaz a normális életünk részeit képezik. Fontos azok elhelyezkedése, jellege stb. annak megítélésében, hogy a nyirokcsomó duzzanatot mi okozza. Sok esetben egy vérvizsgálat is segítséget jelent. Jelen esetben ennyit tudok írni illetve hogy fontos, hogy olyan orvossal vegye fel a kapcsolatot akiben maradéktalanul megbízik.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. december 14., 21:40; Megválaszolva: 2015. december 15., 21:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Megduzzadó nyirokcsomók
Tisztelt Doktor Nő. Egy-két héttel ezelőtt a fülem alatt jelentkezett egy kisebb duzzanat. Azt hittem pattanás lesz belőle, mert két napig...
Nyirokcsomók
Tisztelt Doktor nő! Olyan problémával küzdök már 4 hónapja, hogy megduzzadtak a nyirokcsomók a bal illetve a jobb hónom alatt. A bal hónomban 2...
Nyirokcsomó duzzanatok
Üdvözlöm! 17 éves fiú vagyok, egészen idén májusig semmilyen fajta nyirokcsomó duzzanatom nem volt (legalább is semmi említésre méltó) ....
Duzzadt hónalji nyirokcsomók
Tisztelt Hölgyem/Uram! Elég régóta mindkét hónaljamnál duzzanat van. Akkor kezdődött amikor fájt a torkom.Bedagadt és fájt is. Nemrég kivették...