Adhatom-e 10 napig a Curam antibiotikumot?

Tisztelt Szakértő! Kisfiam 3 hetes, múlt héten vizeletében Coli baktériumot találtak (10 a 4-en) . Még kicsit sárga is, a helyettesítő gyerekorvos Curam por belsőleges szuszpenziót adott, 100ml-es, azt mondta 10 napig adjam 2*2, 5 ml-t. A tájékoztatóban azt olvasom, hogy a szuszpenziót 7 napon belül fel kell használni. Rákérdeztem telefonon az orvostól, mire azt válaszolta, hogy adjam tovább. Mi a véleménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza antibiotikum kezelés témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikum kezelést szükség esetén 7-10 napig szoktuk alkalmazni attól függően milyen fertőzésről van szó, így nyugodtan használják a gyógyszert. Azonban Protexin Restore-t napi 1 tasakkal adjon a kicsinek a bélflóra védelme érdekében.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. július 07., 16:42; Megválaszolva: 2014. július 08., 13:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Rövid,visszatérő fejfájás