• Terhesen levofloxacin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot/estét! Körülbelül másfél hónapja kiderült húgyúti fertőzésem van. A családorvosom Norfloxacin írt fel, beszedtem két adagot (20 szem). Úgy tűnt meggyógyultam. Két hete azonban újból elővett, szabad szemmel láthatóan véres volt a vizeletem. Elküldött hasi ultrahangra és urokulturát is csináltatott. Eredmény: E.coli bacilus. Az ultrahang szerint a vesék nem fertőződtek meg. Akkor még nem legalábbis, de tegnap óta deréktáji fájdalmaim vannak. Levofloxacin actavist (500 mg) szedek két hete, még van egy hétre való adag. Mikor elfogy kell visszamenjek, ha nem lesz gyógyulás, küldenek urológushoz. A gond az, hogy ma délután terhességi tesztet csináltam és valószínűleg terhes vagyok. Megtarthatom a babát? Félek, nehogy károsodás érje a beszedett gyógyszerek és a baci miatt. Mit tanácsol? Köszönöm minél hamarabbi válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a antibiotikum kezelés témában

        A terhesség kiviselhető. Keresse fel kezelő orvosát, terhesség alatt alkalmazháó anbiotikum készitmény szedése javasolt. A kórokozó kezelése szükséges.


        Kérdés: 2014. július 30., 14:36; Megválaszolva: 2014. július 31., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: