Vadhús a fogínyen?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy 15 hónapos kisfiam, akinek már kinőtt 9 tejfoga. Pár nappal ezelőtt úgy látszott, hogy alul kissé bal oldalon ismét jön egy foga (mert kissé jobb oldalon alul már kinőtt neki) , de ma reggelre vadhúsra hasonlító elváltozás jelent meg és az ínye nagyon duzzadt és piros. Pár nappal ezelőtt este volt hőemelkedése (37.6 C) , de mivel most egymás után jönnek a fogai, estére szoktam neki Nurofen szuszpenziót adni és így a hőemelkedése is megszűnt. Napközben élénk, mosolygós kisfiú, nagyon ritka, ha be kell kennem az ínyét Dentinox-szal. Van-e ezzel a vadhússal valami teendők, esetleg szükséges-e szakorvoshoz fordulnunk. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: anikiss

Dr. Balogh Andrea válasza duzzadt íny témában

Kedves Kérdező!

Így látatlanban nem tudom megítélni, hogy amit leír az a fogzás normális részjelensége e vagy sem. Azt javaslom mutassák meg a kicsit házi gyermekorvosuknak vagy egy gyermekfogásznak.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. január 22., 11:40; Megválaszolva: 2013. január 26., 20:57
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas