Miért rúgkapál kislányom néha csak az egyik lábával?

Tisztelt DoktorNő/Úr! Kislányom 8 hónapos. Azt vettem észre, hogy jópár hete ha unatkozik vagy nem tetszik neki valami, akkor CSAK a bal lábával rúgkapál (mint amikor valaki leakar rázni valamit a lábáról) . Ezt csinálja pelenkázásnál és néha az etetőszékbe is, ha például altatom és nem akar aludni, akkor a kezemben is... Nagyon szépen fejlődik, már gyönyörűen áll, forog, nyúl a tárgyakért, kúszik, okos, értelmes, sok mindent már most megért. De nagyon aggaszt ez a dolog, van okom aggódni? miért csinálhatja ezt? Köszönöm szépen! Üdvözlettel

Dr. Kerekes Éva válasza végtag mozgás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Ha csak hiszti miatt csinálja, nincs miért aggodni. Ha minden ok nélkül, teljes nyugalomban, békésen játszadozva is csinálja, akkor epielpszia centrumban történő kivizsgálása javasolt. Ez esetben nem elég, ha gyermekneurológus vizsgálja a babát, feltétlenűl epilepsziában jártas szakember véleményét kell kikérni, és hasznos videófelvételt készíteni, amit meg tud nézni az epileptológus. Csak jártassággal bíró szakember tudja megítélni, mi áll a mozgás mögött: rossz szokás vagy epileplszia.

Remélem, semmi kórosat nem találnk a jelenség mögött! Addig is derüs megfigyelést kívánok! dr. kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos, epileptológus.

Kérdés: 2013. január 06., 13:53 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 22:25
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?