Piros foltok 2 éves kislányom testén

2 éves kislányom testén 2 napja piros foltok jelentek meg (kb. 1 cm nagyságúak) és a közepe kicsit kitüremkedik, mintha pici hólyag lenne. Majd egy idő múlva elmúlnak és máshol jönnek ki. Ezek mellett láttam már mintha vakarta is volna. Este fürdéskor jobban látszódnak, előjönnek. Mitől lehet ez?

Svábhegyi Gyógyintézet válasza piros foltok témában

Kedves Kérdező!

Gyerekkorban a csalánkiütések jelentős részét enyhébb vírusfertőzések okozzák, ezek járhatnak lazább széklettel, kisebb náthával is. Többnyire néhány nap, de gyakran csak több hét után múlnak el teljesen a kiütések. Az újabb kiütések még több hétig előjöhetnek, tünetmentes időszak után is. Fenistil cseppet adhat ilyenkor, a háziorvos előírása alapján. Amennyiben 6 hét elteltével sem múlnak el véglegesen a csalánkiütések, csak ebben az esetben érdemes alaposabb kivizsgálást kezdeni. Allergia de bélférgesség is okozhat ilyet. Diéta, pl. tejmentesség nem indokolt.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus, immunológus, Svábhegyi Gyógyintézet

Kérdés: 2012. november 22., 21:31 ;Megválaszolva: 2012. november 30., 08:42
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?