rectus diastasis

Kedves Doktorúr! 7 hónapos kisfiammal voltam tanácsadáson és a doktornő szerint rectus diastasisa van.Ekkor magamra ismertem a hasizmom feszítésénél kiduddorodik ahasam és be tudok nyúlni az izmok közé.Nem mondanám magamat kövérnek 51 kg vagyok 1 kiló maradt rajtam mindkét terhességem után. Most viszont nem alakul olyan szépen vissza ahasam mint az első szülés után.Kérdésem lenne, hogy hozható helyre? csecsemőknél olvastam magától helyre jöhet, remélem. Kisfiamnak a köldöke is nagyon kiállt születése után de az már szépen visszahúzódott. Nagyon remélem, hogy nem lesz vele gond nem szeretném egy műtétnek kitenni. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza rectus diastasis témában

Tisztelt Kérdező!

A rectus diastasis az egyenes hasizmoknak az átlagtól való nagyobb távolsága, mely alkati, genetikailag meghatározott eltérés. A hasizmok erősítése révén a kétoldali izomzat távolsága csökkenthető, de teljesen nem szűntethető meg. Hasfali plasztikáról specialista tudna nyilatkozni. A kicsinek pedig valóban spontán mérséklődhet, eltűnhet a növekedés során.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 15., 16:41; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 12:00
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél