Rectus diastasis

Kedves Doktorúr! 7 hónapos kisfiammal voltam tanácsadáson és a doktornő szerint rectus diastasisa van. Ekkor magamra ismertem a hasizmom feszítésénél kiduddorodik ahasam és be tudok nyúlni az izmok közé. Nem mondanám magamat kövérnek 51 kg vagyok 1 kiló maradt rajtam mindkét terhességem után. Most viszont nem alakul olyan szépen vissza ahasam, mint az első szülés után. Kérdésem lenne, hogy hozható helyre? csecsemőknél olvastam magától helyre jöhet, remélem. Kisfiamnak a köldöke is nagyon kiállt születése után, de az már szépen visszahúzódott. Nagyon remélem, hogy nem lesz vele gond nem szeretném egy műtétnek kitenni. Előre is köszönöm válaszát.

Svábhegyi Gyógyintézet válasza rectus diastasis témában

Tisztelt Kérdező! A rectus diastasis az egyenes hasizmoknak az átlagtól való nagyobb távolsága, mely alkati, genetikailag meghatározott eltérés. A hasizmok erősítése révén a kétoldali izomzat távolsága csökkenthető, de teljesen nem szűntethető meg. Hasfali plasztikáról specialista tudna nyilatkozni. A kicsinek pedig valóban spontán mérséklődhet, eltűnhet a növekedés során. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2012. augusztus 24.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Szétnyílt hasizom
Jó napot kívánok Doktorúr! Szeretném a véleményét kikérni! Császármetszésem után 6 hónappal még mindig 5 cm- re nyitva a hasizom! Sérvem nincs! Ön szerint is...
Rectus diastazis
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 3 hónapja szültem az ikreimet, és a szülés után rectus diastatist állapítottak meg. Tegnap voltam ultrahangon, ahol 23 mm...
Fejrángatás es fejhátracsapás
Tisztelt Doktornő! Kisfiam, aki 1 éves elkezdte rángatni a fejét vízszintes irányban és ha ilyenkor felemeljuk meg hátra is csapja a fejét. Elég ijesztő...
Bexsero oltás tárolási hiba
Kedves Dr. Hanga! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami baja a bexserot oltásnak ha 1 vagy 2 napig nem ment a hűtőnk és mi nem vettük mert nem...
Baba fejfájás
Kedves Dr. Nő! Van egy 18 hónapos lányom, az elmúlt időben nagyon elkezdet hunyoritani elvittük szemészetre ott mindent rendben találtak. Viszont a hunyoritas...
Kisgyermek emelkedett lymphocyta érték
Tisztelt Szakértő! Gyermekem novemberben lesz 5 éves, gyermekorvosi javaslatra teljes labort csináltattunk, melynek eredményét mellékelem. A vérkenet...