• Génvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy génvizsgálat során látható a betegségre hajlam? Mi nem ismerjük a családi kórtörténetet, hogy a családban volt e valakinek valamilyen betegsége. Mit tehetünk, ha egészséges kisbabát szeretnénk?

        WEBBeteg szakértő válasza a genetika témában

        Kedves Kérdező!

        Ez attól függ, hogy milyen betegségről van szó. Van olyan betegség, ami egy vagy néhány gén hibás működéséhez kötött, de van olyan, aminél sok gén szerepet játszik plusz a környezet hatása is szükséges a betegség kialakuláshoz. Azt próbálják meg kideríteni ismerősöktől, rokonoktól, hogy örökletes megbetegedés volt-e a családban pl. izomdisztrófia, cisztás fibrózis, stb. arra nincs lehetőség, hogy valakinek az összes génjét megnézzék, és megmondják, hogy egészséges lesz-e a gyerek.


        Kérdés: 2010-03-03 11:12:46; Megválaszolva: 2010. március 03., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.