• Párkapcsolat rokonok között - Mekkora a kockázat gyerekvállalásnál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egyik oldalról az én anyai nagyanyám testvére az ő anyai ági dédnagyapja. A másik oldalról pedig az édesapám testvére az ő apai nagyapja. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mennyire nagy a genetikai kockázat gyerekvállalásnál?

        WEBBeteg szakértő válasza a genetika, gyerekvállalás, párkapcsolat, rokon témában

        Minden embernél kb. 7-8 hibás gén található, ezek találkozásának valószínűsége közelebbi rokonok házassága és gyermekvállalása után jár a genetikai kockázat fokozott növekedésével. Az Ön esetében a gyermekvállalás nem fenyeget ezzel a veszéllyel.

         


        Dr. Gasztonyi Zoltán, genetikus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 10:17:12; Megválaszolva: 2010. február 21., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: