• Csecsemő lábremegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 6 hetes kisfiamnak 2 hete remeg a lába.Etetéskor és pelenkázáskor is.Az orvos calciumot írt fel.Napi fél ml-t. De nem javul.Mitől remeg és miért nem szűnik meg.Egyébként jó étvágya van csak hasfájós.Sajnos hasmenése van.Széklete sárga néha zöld és habos folyós.Szaga nincs.3-4 óránként 20-30 percig eszik.A normaflortól nem javult.Nincs összefüggés a két tünet között?A hasmenés miért nem múlik el?Válaszát előre is köszönöm.Ildikó.

        WEBBeteg szakértő válasza a lábremegés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha egy gyermeknek csak etetéskor és pelenkázáskor remeg a lába, akkor nagy baj nem lehet. Nyilván ilyenkor eszik a gyermek, kontaktusban van Önnel. Meg kell figyelni, hogy ha megfogja a kis lábát, akkor a remegés megállítható e vagy tovább remeg a kis lába. Ha ennek ellenére tovább remeg, akkor érdemes egy kicsit jobban utánajárni a dolgoknak. A lábremegés nagy valószínűséggel lelki izgatottság tünete.
        A csecsemők széklete nagyon változó. Sok babának kenőcsös a széklete, míg más babáknál hígabb vagy éppen keményebb. Minden esetre érdemes egy széklettenyésztést elküldeni, mert a Candida nevű gomba okoz hasonló tüneteket, mindazonáltal érdemes átgondolni, hogy milyen a kicsi súlyfejlődése, eleget fejlődik e vagy éppen nagyon megindult a súlyfejlődése, mert mindkét esetben tehát ha kevesebbet eszik vagy ha túl sokat az is okozhat ilyen tüneteket.

        Tisztelettel:

         Dr. Balogh Andrea   gyermekgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-07 21:12:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: