• Idegesség a lábamban mod

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Arra szeretnék választ kapni, hogy mi lehet az oka, hogy esténként a lábamban (alsó lábszárban)olyat érzek, mintha a lábam ideges lenne. Olyankor elkezdem ide-oda rázni vagy hideg vizes ruhával beborogatni, ami megnyugtatja. Ilyet még senkitől nem hallottam, mégis velem nap, mint nap megesik. Lehet, hogy valami komolyabbra utal ez az érzés?

        WEBBeteg szakértő válasza a lábremegés témában

        A leírt tünetek alapján a "nyughatatlan láb "elnevezésű jelenség  a valószínű. Ez egy jóindulatú betegség, amit a gerincvelő alsó szakaszának izgalmi állapota okoz. Az idő előrehaladtával az állapot gyakran rosszabbodik.Néha a hátterében terhesség, vashiány, cukorbetegség, vesebetegség is lehet. Ha mindennapi panaszt okoz, azt tanácsolom, keressen fel egy neurológust (beutalóval), mert lehetőség van gyógyszeres kezelésre is. 

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-08 14:54:45; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: