Genetikai vizsgálat terhesség megszakítás miatt

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Történetemhez hozzátartozik, hogy 2012-ben két elzáródott petevezetéket diagnosztizáltak. Tavaly volt egy sikertelen lombik beültetés. Idén februárban természetes úton fogant a babánk, a lombikra való tekintettel és hogy ne legyen baj Utrogestant használtam. Terhességemet a 12+2 héten meg kellett szakítani, ugyanis a genetikai uh-on (integrált tesztet szerettünk volna csináltatni) kiderült hogy a Baba lobaris holoprosencephalia-ban és proboscis-ban "szenved". A terhességet befejeztésk. Kontroll a műtét után 6. héten. A kérdésem az lenne, érdemes-e genetikai vizsgálatot végeztetni, hogy egy következő terhességnél ilyen vagy hasonló ne forduljon elő. Vagy ez nem genetikai gond? Csak annyi tájékoztatást kaptam egyenlőre hogy valószínűleg folsav hiány. Ezt nem szeretnénk még egyszer átélni. Mindkettőnknek javasolt lenne-e a vizsgálat vagy csak elég Nekem? Ez utalhat genetikai összeférhetetlenségere? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a genetikai vizsgálat témában

A leírt kórkép nem egy génhez kötött rendellenesség, több gén okozza, úgynevezett multifaktoriális. Kromoszóma vizsgálat nem mutatja ki, idegrendszeri fejlődési rendellenesség, az ultrahang vizsgálattal ismerhető fel. A Fólsavnak lehet jelentősége a kialakulásában.

Kérdés: 2014. május 15., 22:17; Megválaszolva: 2014. május 16., 22:26
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?
Apaság ellenörzés
Gyermekvállalás unokatestvérek...
Az én részemről az apukám testvérének a fiával élünk együtt már rég és szeretném tudni ha gyermeket szeretnék akkor lehet e neki valami...