• Hangszál sérülés gyomorsavtól, mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap hangszál polip műtétre mentem. Egy fiatal orvos műtött, majd elmondta, hogy a jobb oldalon valóban talált egy kis hangszál polip darabkát, de a bal oldalon végig a gyomorsav tette tönkre a hangszálamat, attól meg is vastagodott. Két éve vettem 49.000,-Ft-ért oxigén szifont, novemberig rendszeresen fogyasztottam az oxigénes vizet, de változást nem vettem észre. Azért döntöttem emellett a nagy beruházás mellett, mert hörgőtágulatom is van, s hogy a gyomromon keresztül az egész szervezetem kapjon elegendő oxigént. Megmondom őszintén,, nem us tudom kicserélni az oxigén patront havi 7.400,-Ft-ért kevés rokkantnyugdíjamból. Tavalyelőtt nyeltem csövet, megállapították a refluxot és a sebes gyomrot. Kamillát iszok esténként, Zimpaxot és Motilliomot szedek. Fűszereset soha nem ettem, sem zsírosat, egyedül a barna kenyeret nem tudom megfizetni és házi kenyeret veszek, ami egy hétig elég, abból csak egy fél, vagy háromnegyed szeletet fogyasztok egyszerre, viszont gyerekkorom óta semmiféle gyógyszert nem szedhetek, mert kijön minden rajtam, az alattomos gyógyszerek nem ödémásan, hanem a mellékhatásai. Most több gyógyszert szedek, Xanaxot is, cukor gyógyszert, a gyomor gyógyszereket, vitaminokat, kész kémiai reakció zajlódhat a gyomromban.Én életemben először 1995-ben kaptam Inmovan altatót, jött fel a gyomromból a szaga, farkas éhes lettem utána. Mit tudna ajánlani a gyomorsav túltengés megakadályozására, s tudom, hogy nem az ön szakterülete, de mikor jön vissza a hangom, mert most csak suttogni tudok, fáj nagyon a garatom lent. Mit jelent a kímélet két hétig, hideg és meleg fogyasztás mellőzése mellett? Köszönöm szíves válaszát! Katalin

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a reflux, hangszalag polip témában

        Tisztelt Asszonyom! A krónikus gégegyulldások hátterében valóban gyakran áll reflux. Én leggyakrabban Salvus vizes ivókúrát szoktam javasolni, mely nem gyógyszer, így a mellékhatása is kevesebb. Lényege: napi 2 dl Salvus vizet töltsön ki egy pohárba, és óránként 1-1 kortyot fogyasztva igya meg egész napra elosztva. Ha 2-3 hét alatt észlel hatást, akkor folytatni érdemes. A hangszalagok gyulladásának elmúlása és tiszta hang kialakulása (ha csak a reflux áll emögött), akkor is hónapokig eltarthat. Foniáter tud bővebb segítséget és tanácsot adni önnek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 24., 20:26; Megválaszolva: 2011. június 28., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Már jó pár éve, ha mély levegőt veszek, egy mély, rezgő, dübörgő hangot hallok a fülemben. Olyan mint egy helikopter hangja, tulajdonképpen mintha a dobhártyám remegne. Ezt a hangot még akkor hallom amikor...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! 1 év és 3 hónapja műtöttek orrsövényferdülés miatt. Az első pár hónapban éreztem javulást, viszont azóta ugyanúgy nem kapok levegőt az egyik orrlyukamon. Emellett egy dudort érzek az orrsövényemen az orrom...
        Tisztelt Doktornő! 2018 november közepén kezdődött a panaszom: fülzúgás (bal fül). A fül-orr-gégész orvos a kövezkező vizsgálatokat kérte: - hallásvizsgálat: egyoldali idegi hallásvesztést, ép ellenoldali hallással állapítottak...
        Jó estét! Az lenne a kérdésem hogy már körülbelül 5 napja úgy érzem mintha hajszál lenne a torkomba, mitől van ez? Ettem is, ittam is rá de egyik se hatott! Köszönöm a válaszukat!