Eldugult fül és...

Augusztus 17-én eldugult a fülem, a szakrendelésen augusztus 31-re adtak időpontot. Tegnap óta olyan a fejem mintha víz alatt lenne. Onnan hallom a hangokat, és egy belső nyomás van a fejemben. Ma elmentem az ügyeletre, a fülészet osztályon ugyan megvizsgáltak, de az mondták menjek a szakrendelésre, ahol természetesen nem fogadnak Paraffin olajat javasoltak, de attól csak még jobban tele van a fülem és az egyéb problémáimon nem segít.. Már rosszul vagyok szédülök, a fejem olyan mint egy ólom golyó. Igazából a kérdésem költői. Tiltja valamilyen törvény hogy az ügyeleti időben az osztályon kimossák az ember fülét?. Ilyenkor még magán rendelésre sem tudok elmenni. Nem tudom mit tehetnék. Minden féle után járás nélkül 3 olyan emberrel is találkoztam akinek közvetlen ismerőse most jár infúzióra a fülével, akit hetekig kezelgettek. Köszönöm ha elolvasta és esetleg tud válaszolni mit is tehetnék.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a füldugulás témában

Tisztelt Hölgyem! Látatlanban nem tudom, mi miatt dugul a füle, de a legnagyobb esély valóban a fülzsírdugóra van. Az ügyeleti ellátás egyébként az akut életveszély elhárítására szolgál, emiatt az ügyeletes orvos nem köteles kimosni az Ön fülét. Elvileg vérzés, fulladás, és szövődménygyanús gyulladást kell ellátni ügyeleti időben, mást nem kötelező. Aki ismerőse most infúziós kezelésre jár, biztosan nem fülzsírdugó miatt került abba a helyzetbe. Ha az ügyeletes orvos akkor nem látott riasztó jelet, tünetet, akkor sajnos kénytelen megvárni az előjegyzett időpontot.

Kérdés: 2010. augusztus 21., 18:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 12:23
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban