Polypoid árnyék az arcüregben

Tisztelt Doktor Úr/Nő Tavaly volt egy homloküreg gyulladásom, aminek következtében először arcüreg röntgenre majd arcüreg CT-re küldtek. Az eredmény a következő lett.RÖNTGEN: " A jobb arcüreg alsó falán cseresznyényi polipoid árnyék.Orrmelléküregek légtartók."ARCKOPONYA CT.: " A jobb oldali sinus maxillarisban dorsocaudalisan polypoid jellegű, 30-35 mm átmérőjű nyálkahártya megvastagodás látható......""Vélemény: Sinusitis maxillaris polyposa l.d, Sinusitis ethmoidealis l.u ". Az utóbbi időben volt egy állandó váladékcsorgásom a garattájon, ami miután kihúzattam egy fogamat átment enyhe orrdugulásba, csorgás nélkül. A gége tájékán néha érzek egy szotító érzést (mintha beesne az ádámcsutkám) , ami enyhe orrnehéz légzéssel párosul.Orvosom Beclonasal Aqua Srayt írt fel.Kérdéseim lennének: 1.: Mivel meglebegtették egy műtét lehetőségét, szeretném tudni, hogy van e valamilyen mód vagy kezelési lehetőségem a műtéten kívül?!.2.: Az előbbiekben leírt tüneteket okozhatja e a polypoid?! Válaszukat előre is köszönöm: András

WEBBeteg szakértő válasza polyp témában

Melléküreggyulladást, garatban váladékcsorgást okozhat a polipoid képlet, polip. DE inkább fordítot helyzet jellemző: a fennálló idlt gyulladás okozza a nyálkahártya polipoid elfejulását. Ilyen esetben is a megoldás a műtét.

Fogászati ok is lehet a háttérben. Az első a fogászati háttértisztázása, azt követheti a műtét.

A gége panasza azonban nem biztos, hogy ezzel van összefüggésben. Bár a váladékcsorgás fertőzheti a garatot s a gégét, és így ott is gyulladást tarthat fent.

WEBBeteg szakértő
Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2010. január 20., 22:26; Megválaszolva: 2010. január 20., 22:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülcsengés
Tisztelt Doktor Úr! Lányommal kapcsolatos lenne a kérdésem. 17 éves,elmondása szerint gyerekkora óta bal oldalon csengett a füle, de mivel ő ezt...
Sjöngren syndróma miatt orr-fül...
Ma voltam gégészeten,mert viszket és fáj balodalt az orcimpám,belül kis pirosodás,külsőrészre is kiterjedt.Ez a probléma volt régebben is,meg...
Normális ha az orromból...
Kedves Webdoktor! Napok óta náthás vagyok, mivel sajnos influenzával küzdöm. Magas lázzal is jár. Iszonyatos fájdalmas érzek a szájpadlásomnál...
Gyermek,mandulakő
Kedves Dr.Úr! Kisfiam 5 éves.A napokban mindkét oldalt fehér,lerakódásnak tűnő, laikuskunként mandulakőnek nézem.1x volt már neki 1 éve de az...
Idegen test érzés a torkom alsó...
Tisztelt Doktor Úr! Előzményként annyit, hogy évek óta Dymista orrsprét használok, mert túlzott váladékképződés volt, ami folyamatosan...