A fülsípolás miatt már aludni sem tudok

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A problémám egy hete kezdődött! Tudni illik, hogy pánikbeteg vagyok illetve menstruációs szorongást állapított meg nálam a pszichiáter még két évvel ezelőtt! Lényeg a lényeg egy héttel ezelőtt volt egy rohamom este (pont az nap jött meg a havi is) és a roham amikor lecsengett elkezdett sípolni a fülem! Azóta is sípol egésznap, megállás nélkül, de ugye este a legrosszab! Információk még: két héttel ezelőtt beadattam a H1N1 elleni védőoltást, 3 hete ki kellett mosni a fülem, mert felgyülemlett benne a zsír és hát ugye a rohamom. Vissza mentem a fül-orr gégésztre ott azt mondta a Doktor Nő, hogy az orrom van begyulladva. Felírt egy orrcseppett de azóta nem történt semmi. Én nem hiszek neki, mert tudom hogy valami aznap este történt amikor rosszul lettem! Kérem segítsenek! Úgy érzem megfogok bolondulni, este alig bírok elaludni már muszály volt hozzá nyúlnom az altatómhoz. Ez nem lesz állapot mindennap!

Köszönettel

WEBBeteg szakértő válasza fülsípolás témában

A fülzúgás okai között szerepelhet fülkürt hurut, melynek kezelése valóban orrcsepp és nyákoldó, esetleg kácium, antihisztamin. Antihisztamin szedése előtt azonban a pszichiáterével érdemes beszélnie. Nem javasolom, hogy orvosi javaslat, előirat nélkül szedjen ilyen gyógyszereket.

Fülzúgás hátterében egyéb okok isállhatnak, akár szorongásoldók mellékhatásaként is megjelenhet. De nem ritkán lelki betegségek tünete (lehetséges egyetlen tünete) ez. Ilyenkor a háttérben álló betegség kezelése a megoldás.

Sokszor a fülzúgás kezelésre kevéssé, vagy egyáltalán nem reagál, kezelése nehéz, a beteg életét, pihenését kifejezetten megnehezíti. Ezzel kapcsolatban fül-orr-gége kezelőorvosa, családorvosa, és pszichiátere is segítségére lehet. Mind gyógyszeres kezeléssel, mind gyógytornával, relaxációs technikákkal befolyásolható ez a kellemetlen, igen kínzó tünet.

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. december 18., 12:29; Megválaszolva: 2009. december 18., 12:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelés a fülben
Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő panaszom, hogy a jobb fülemben ciripelő hangot hallok. (A bal fülemben soha.) Ahhoz is hasonlíthatnám, mint amikor...
Fülsípolás
Üdvözlöm! 23 éves lány vagyok, és körülbelül két hete éjszakánként (amikor teljesen csend van) hallok valami fura morze szerű ütemes...
fülsipolás
Tisztelt Doktor Úr! Egy-másfél hete azt vettem észre, hogy sípol, ciripel a jobb fülem. Magas vékony hang, ami érdekes módon kevésbé zavaró...
fülsípolás
tisztelt dr nő/úr! problémám a köv.lenne: bal fülemen halláscsökkenés jelentkezik és már állandósult fülsípolás.nagyobb hanghatás nem...
Fülsípolás erős hanghatás miatt
Üdvözlet! Viktória vagyok! Olyan problémám lenne hogy a férjem egy erős hanghatás következtében immárom már fél éve sípol a füle...