Féloldalas orrvérzés

Jó napot Doktornő!

Az a panaszom hogy az elmúlt időben gyakorivá váltak azz orrvérzéseim! De csak az eggyik oldalon vérzik, és hamar el is áll! Mondjuk kevés vitamint eszek és a levegő is elég száraz! Nincs semmi más panaszom csak ez a féloldalas orrvérzés! Az orromat sokat piszkálom de csak kívülről! És van hogy tüsszentés után jelentkezik! Az elmúlt 2hónapban 4szer vérzett! És félek hogy súlyosabb betegségem van mint aminek látszik!

Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza orrvérzés témában

Kedves Kérdező!

Fontos lenne a vérnyomását ellenőrízni, hiszen magas vérnyomás is okozhat orrvérzést. Főleg, ha a családban is van magas vérnyomásos betegség.

A vérerek falának a gyengesége pl. vitaminhiány miatt, de a száraz levegő is okozhatja az orrvérzéses panaszokat. De egy fül-orr-gégészeti szakrendelést mihamarabb fel kellene keresnie (nem kell beutaló) , hiszen az egyoldali orrvérzés hátterében arcüreggyulladás, de akár daganatos betegség is lehet. Ezeket ki kellene zárni, hogy megnyugodjon.

Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 30., 10:28; Megválaszolva: 2009. július 30., 10:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Éjszakai orrvérzés
Az orr vérezgetése
Tisztelt Doktor Úr! Mostanában elég sűrűn vérezget az orrom. Nem erős vérzés,inkább csak seb-szintű vérzés, ami nem akar gyógyulni, folyamatosan...
Véres orrváladék
Jó napot kívánok! 13 éves korom óta allergiás vagyok a házi porra, poratkára többek között, aminek hatására állandóan allergia gyógyszereket...
vérző orr
Tisztelt Doktor Úr! Egyoldalú orrvérzéseim vannak (jobb oldalon) . Viszonylag ritkán jelentkezik, rövid ideig tart, de eléggé vérzik...
Véres orrváladék
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje véres orrváladékot tapasztalok. Eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget mivel nincs más tünetem, ám most...