• Fülrecsegés, fájás, sokszor viszket is.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktor.szeretnem az elejen kezdeni, hogy megertse on.4 evvel ezelot kezdodott a fullfajasom.lehet a huzat lehetet az oka azt nemtudom.de elkezdetfajni es az orr utak is bedugultak. mentem orvoshoz, specialistahoz itt svajcba.gondoltam vegre adnak jo gyogyszert es elmulik. de ez nem igy lett. a full fajas csak gyotort.ennek mar 4 dik eve, hogy megyek orvoshoz es nemtalalja miert van ez.minden gepeken kivizsgaltak.  az orom felszurta az orvos de ez se segitett.a fullbe megvan most is a recseges. ojan mikor belemegy a viz es locsog. amikor kinyitom a szamat mar hallom bent ezt.nagyon idegesit.ejszakakat se lehet aludni tolle. ojan mintha bent feszitene valami.ha felalok akkor meg egy kicsit jobb de nemmulik el.az orrdugulas a mainapig meg van.akar mijen cseppeket adtak ra nemsegit.marciusba atestem egy megfazason utana else mult tudogyulladason.itt nemadttak ra azzonnal gyogyszert es rosszab lett.haza kellet mennem, mert mar nembirtam.vegre otthon kaptam antibiotikumot az segitet.de kialakult az aszma.most spreit hasznalok. de a fulem meg mindeg recseg, kattog belul.sokszor eg is, viszket is. januarba voltam korhazba ott nemtuttak mit mondani mar es azt mondtak excemas a fulem. kaptam ra mandulaolajat.jo ez egyaltalan ra szeretnem megtisztelne valaszaval. elore is koszonom. tisztelettel. gizus. herisanbol.

        WEBBeteg szakértő válasza a fülfájás témában

        Kedves Gizus!

        Levele alapján több lehetséges ok is eszembe jut, mely ilyen panaszokat okozhat, felsorolom őket.
        Az első, ami fontos, hogy asztmája allergiás eredetű-e? Ha igen, ez a felsőlégutakat is érinti, ami gyakran okoz fülkürthurutot. Ennek tünetei, az orrdugulás mellett a fülrecsegés, fülkattogás, feszítő fülfájdalom, esetleg visszatérő középfülgyulladások is. Kezelése megfelelő orrcseppek, orrspray-k és tabletták alkalmazása. Ezek mind receptköteles készítmények.
        A fülviszketés oka valóban lehet a külsőfület is érintő ekcéma, erre jó lehet a mandulaolaj, de van specifikus kezelése, helyileg (fül-orr-gégész által) alkalmazott kenőcsökből áll, melyet általában a bőrgyógyászati kezelés is kiegészít, hisz ez a betegség ritkán lokalizálódik kizárólag a fülre.
        Ennél valószínűbbnek tartom a krónikus külsőfül gyulladást, ez elhúzódó kezelést igényel, krémeket, cseppeket, és ami fontos a fül védelmét a víztől és egyéb káros hatásoktól.
        Én leginkább úgy vélem, allergiás eredetű rhinitise (orrnyálkahártya gyulladása), vagy idűlt arcüreggyulladása lehet, és ezek mellett idült külsőfül gyulladása is van, mely viszket, időnként fáj, ha valami miatt védekezőképassége csökken a gyulladás fellángol, hirtelen rosszabbodik.
        Ezek mindegyike fül-orr-gégészeti szakellátást igényel.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 23:35:38; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: