Fülfájás-arcreuma?

Tisztelt Doktor Úr! Mindkét oldali fülem fáj, nem állandóan de gyakran belehasít. Elmentem a fülészeti szakrendelésre, megállapították, hogy a fülem nem hibás. A házi orvos reumra gondol. Kérdésem, hogyan lehet ezt gyógyítani a fájdalom csökkentésen kívül.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fülfájás témában

Kedves Kérdező!

A kétoldali fülbe hasító fájdalom oka neuralgia, mely nem a közismert arcidegzsábát okozó nervus trigeminuszból, hanem a nervus glossopharingeus nevű idegből indul ki, mely az előbbinél jóval ritkábban fordul elő.Ezt a fájdalmat a paracetamol lényegesen nem befolyásolja. A neuralgiákban használatos egyéb gyógyszerek, carbamazepin, gabapentin, stb. mellett Milgamma nevű vitamin készítmény alkalmazása javasolt.Jó lenne a fájdalmat kiváltó inger, úgynevezett trigger (pl.a huzat, hideg) ellen megfelelő öltözékkel védekezni.Neurológiai szakvizsgálat során az is kiderülne, szükséges e koponya MRI vizsgálat a háttérben egyéb folyamat kizárása céljából.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 02., 15:56; Megválaszolva: 2016. január 04., 07:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése
Okozhatja túladagolás?
Nyeléssi probléma okai
Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak már kb. 10 éve vannak nyelési problémái.Egyre nehezebben tud lenyelni bármit is,a gyógyszerek bevétele is...
A koponya MR vizsgálata