Orrsövényferdülés műtét után is bedugul az orrom

Tisztelt Dr. Lengyel Csongor Úr!

2001ben huzamosabb ideje fennálló jobb orrjuk dugulással fordultam orvoshoz. Az eredmény: orrsövény ferdülés. Az elvégzett műtét, majd a teljes gyógyulás után a tüneteim (az orrvérzést leszámítva) visszatértek, de ekkor még, -ha nem is tökéletesen- de kaptam megfelelően levegőt, az igazi gond akkor jött amikor náthás lettem, mert ekkor már szükség volt orrsprayra, mert minden lehetséges segédanyagot (gyógynövények, homeopatia stb.) sikertelenűl, de kipróbáltam. Aztán, 2004ben, allergiás lettem, és a szezonban (augusztus végétől szeptember közepe-végéig) csak az ottrivin orrspray segített, a reklámban hírdetett 10-12 órán át. 2007-ig nem volt gond a használatának a befejezése, de az óta rendszeresen használom sajnos. Természetesen a műtét ota eltelt idő alatt többször voltam szakorvosnál, (több személynél) de minden vizsgálat azt állapította meg, hogy nincsen sem orrsövény ferdülés, ("lelátnak a garatba") és orrpolip sem, és felhívták a figyelmem az orrsprayk rendszeres használatának veszélyeire, csak megoldást nem találtak az orrdugulásom megszüntetésére. Alább felsorolom az eddig használt gyógy(? )szereket.

Otrivin orrspray

Unguentum nasale orrkenőcs

Coldastop orrcsepp

Kali-m c200 homeopatiás készítmény.

Tisztelt Doktorúr! Várom mielőbbi válaszát, és segítségét, tanácsait az orrdugulásom megszüntetésében.

Köszönettel: D.Zsolt Dorogról

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

Kedves Kérdező!
 
Remélem megbocsát, de kérdésére csak kérdésekkel felelhetek. Mire allergiás? Ezt azért kérdem, hogy olyan allergénre érkékeny, amelyet ki lehet iktatni környezetéből. Másik kérdésem, hogy van-e olyan jellegű panasza, hogy belégzés közben az orrszárnya befelé mozdulva összezár? egyes esetekben az orr külső alakját meghatározó porcok gyengesége okolja az orrlégzési panaszokat. A harmadik dolog, aminek érdemes volna utánanézni, hogy nincs-e esetleg arcüreg-gyulladása.
 
 
Várom válaszát.

Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. május 06., 16:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:58
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás