• Mit tehetek még...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        2009. január 24-én magas lázra ébredtem, izomfájdalommal, hétfőn orvoshoz mentem, aki heveny fertőző vírusos betegség=influenzát állapított meg nálam.

        Oscillococcinum (3x1 tubus első nap, 2x1 tubus második nap, 1x1 tubus harmadik nap) és Homéogéne 9 tabletákat kaptam, a lázamra Algopyrint, ekkor még nem fájt a torkom és nem voltam náthás sem.

        A gyógyszereket hétfőn reggel bevettem délutánra megjött az orrfolyás, melyre egy befúvást végeztem Rhinathiol 0,1 % orrspray-vel.

        Délután és este is fújtam az orrom, de az este egy alkalommal kifújtam (jobb orrlyukon keresztül) egy 3x4 cm-es szövetdarabot is, melyet eltettem, hogy másnap orvosnak is megmutassak.

        Másnap az orvosom csak annyit mondott ("még életemben nem láttam ilyet , menjek el egy orr-fül-gégészhez"), így is tettem, de azon kívül, hogy a felduzzadt nyálkahártyámat egy kokainos oldattal lelohasztotta és átnézte a garat járatot, orr járatot Ő sem tudott bíztatót mondani, még nem találkozott ilyen esettel.A gégém, garatom, orrom épp szövetileg.

        Azt kérdezte nem dugtam-e fel valamit, az orromba. Hát mivel aznap voltam 30. már kinőttem (igazából gyerekként sem tettem ilyet) az orromba történő dolgok dugogatásából.

        Még azt javasolta, ha van valami ismerősöm a korbonctanon vigyem el neki.(Szerintem az emberek nem szeretnének, már bocsánat, korbonctanos ismerősöket, bár tisztelem a munkájukat, mégis megrettent a gondolat, hogy csak úgy odamenjek)

        Kérem írják meg Nekem, hogy találkoztak-e ilyen esettel, vagy mitévő legyek.

        A szövetminta megvan, tartósítva van, de nem tudom meddig használható fel.

        Mielőbbi biztató válaszukat várva, tisztelettel:

        A Kérdező 

        WEBBeteg szakértő válasza a megfázás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nekem az az érzésem, hogy Önnek egy orrpolip részletet sikerült kifújni az orrán. A polípok a megduzzad nyálkahártya összetüremkedése folyamán jönnek létre és jelentősen csökkentik az orr szelelését és az arcüregek szellőzését, fertőzésre és gyulladásra hajlamosítanak. Ez a szövet a gyulladás folyamán valószinű levált és kufújta. Ha formalinba tartotta a szövetdarabot, akkor elviheti a kórbonctanra, ha nem akkor nem érdemes, mert már elhalt és nem alkalmas szövettani feldolgozásra. Nem hiszem, hogy nagy szenzáció jön ki belőle, minden esetre próbálja meg. Azért ezt háziorvosa segítségével kéne tenni, vagyis ő küldje el a szövetdarabot a patológiára.
        Ha elmúlt a hülése akkor rendben van, ha nem akkor forduljon fül-orr-gégészhez.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-29 14:48:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: