• Füldugulás megfázás miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Kb. másfél hete kezdődött a baloldali füldugulásom (egy 4napos erős megfázás után, ami nagyon csúnya herpesszel is párosult), mostanra már nagyon zavaró. Mindenképpen orvoshoz fordulok, de előbb szeretném az önök véleményét hallani. Nem állandó ez a dugulás, van amikor teljes, ilyenkor nyomást érzékelek, van amikor teljesen elmúlik. Ha a fülcimpámat elmozdítom (ezzel picit megmozdítom a hallójáratot), akkor hirtelen elmúlik, majd pár perc után visszadugul. Ha kicsit bedugom az ujjam és kihúzom (mint az üvegből), akkor is elmúlik, de visszajön. Ha bezért szájjal kicsit böffentek, akkor is kidugul, de ugyancsak visszajön. Olyan mintha valami mozogna a fülemben és mindig visszaáll a kimozdítás után. Ennek ellenére idegentestérzésem nincs. Nem tudom a nagyon benyomódott zsír hogyan viselkedik, nagyon remélem csak erről van szó. Nem váladékozik, nem zsírosodik, nem szédülök, az első 1-2napban, mikor még a dugulás csak nagyon enyhe volt, mintha picikét fájt volna, de azóta semmi. Nagyon remélem egy tisztítás elég lesz. A jobb fülemmel semmi gond nincs. Várom mihamarabbi válaszukat. Azért Önökhöz fordultam, mert a körzetiorvosunk nem áll sokszor a helyzet magaslatán, nem akarom magam félrekúráltatni. Előre is köszönöm!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a füldugulás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Bele kellene tekinteni a hallójáratába ahhoz, hogy következtetni lehessen arra, hogy mi okozza a panaszát.
        Véleményem szerint a fülkürt alulműködése vagy a fülzsír egyaránt okozhat hasonló panaszokat. Arra kérem, lehetőleg ne nyúljon a fülébe semmivel - és tisztítását bízza szakemberre!
         
        Üdvözlettel: 

        Dr. Lengyel Csongor
        fül-orr-gégész
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-06 15:05:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: