Fejfájás feji vérbőség esetén

Tisztelt Doktor Úr! Még ősszel volt egy erősebb megfázásom, amire Coldrex tablettát szedtem és tüneti kezelésként orrspray-t használtam. Amint ebből felgyógyultam, azt vettem észre, hogy lehajoláskor, köhögésnél egy erőteljes szorító érzés van a koponyám körül, mintha egy satuba fognák a fejem, illetve volt a bal fülemben egy olyan érzés, mintha folyamatosan víz alatt lenne. Azt gondoltam, homloküreg gyulladás lehet, ezért kértem telefonon a háziorvost, írjon fel nekem valami antibiotikumot. Beszedtem végig, de nem történt változás, ezért kicsit megijedtem. Kértem időpontot decemberben a fül-orr-gégészetre, ott a doktornő azt mondta, hogy a bal fülemben kissé behúzódott dobhártyát lát, mást nem, de nem gondolja, hogy ettől lennének a tüneteim, nem is ijesztett meg, hogy bármi komoly lehet. Felírt orrsprayt, ezt én teljesen elhasználtam, de változás nem történt. Már április van és a tüneteim ugyanúgy megvannak, néha jobb, néha rosszabb. Ha bármi olyat csinálok, amitől vér tolul a fejembe (köhögés, emelés, tüsszentés, lehajolás) , éles, hasító érzés van a fejemben, elsősorban a halántékomnál és a bal oldalamon koncentráltabban és csak addig, esetleg pár mp-cel tovább tart, amíg a tevékenységem. Ha semmi ilyet nem csinálok, egyáltalán nincs gondom. Vérnyomásom rendben van, fülem nem fáj, nem váladékozik, nem igazán érzem, hogy rosszabbul hallanék vele, orrom nincs eldugulva, bár soha ennyit nem fújtam az orrom, mint az elmúlt fél évben, de ez sírás miatt volt, mert gyászolok. Nem vagyok egy orvoshoz járkálós, de azért idegesít, hogy ez nem normális állapot. Van esetleg ötlete, hogy mi lehet ez?

Dr. Zaránd Rajmund válasza fejfájás témában

Tisztelt Asszonyom,

A leírt tünetek hátterében számos ok állhat. Akár pszichés is lehet. Legnagyobb valószínűséggel az orrnyálkahártya duzzanat okozza. Talán érdemes egy koponya CT-t csinálni, kizárandó a melléküregek gyulladását. Ha ez negatív, akkor néhány hétig-holnapig orröblítés, esetleg szteroid orrspray jön szóba.

Kérdés: 2022. április 23., 12:11; Megválaszolva: 2022. április 23., 14:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrpolip műtét után nem szűnő...
Tisztelt doktornő/Doktor úr, Altatásban történt immár 12.-ik orrpolip műtétem után (közülük ez az első, amit altatásban végeztek) , mostmár...
koponya MR eredmény
Tisztelt Doktor úr! Szeretném kérni a véleményét a koponya MR vizsgálat eredményéről. Érdekelne ha látható valahol genny, illetve ha van valami...
Mit jelent?
Üdvözlöm, olyan kérdésem lenne hogy egy hete folyamatos fejfájással, meg emelkedett vérnyomással mentem a házi orvosomhoz, nekem általában 99-102 a...
Cysta 01. 11.
Kedves Doktor úr! A kisfiamnál az MR vizsgálat egy Cystát mutatott. A bal sinus maxillaris területén retenciós cysta ábrázolódik. Sajnos nem...
Miért van ez?
Egy hete voltam korzeti orvosnál mivel kohogtem és náthás voltam felírt nekem egy Suprax nevü antibiotikumot amit az az igazság hogy nem szedtem ki...