Vírus, baktérium, antibiotikum?

Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap megint előjött, teáztam, öblögettem. Estére nehezen kaptam levegőt. Csináltam egy c19 gyors tesztet, negatív. Másnap egy PCR tesztet, az is negatív. Háziorvosom nem akart megvizsgálni, mondva, hogy éppen oltás van folyamatban. Nem ír fel semmit, öblögessek, tea, stb, ha nem javul ír fel antibiotikumot. Mondtam, hogy már 4 napja nem javul és rosszabb. Írt fel Aksolint. Szedek mellé normafloret. Így is megy a hasam, de egészen híg és intenzív sötétbarna színű. Új tünet, hogy hányingerem is van folyamatosan. Ettől köhögök, néha átlátszó színű váladékot köhögök fel. Zúg a fülem/fejem egyfolytában. 4 napja szedem az Aksolint azóta vannak a fenti bajaim. Alapvetően a torokfájás majdnem megszűnt, fülem "cuppog" minden nyelésnél. Orromat már nem fújom, nincs olyan mennyiség mint egy hete. A mellékelt fotó alapján azt mondta a háziorvosom, hogy vírusos megbetegedés és el kellene mulnia pár nap alatt. 1 hét eltelt, még van 3 napnyi adag az aksolinbol. Szükséges tovább szednem, vagy csak a gyomrom teszem tönkre vele és hányingert generál csak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Torokgyulladás témában

Tisztelt Uram,

A megadott információk alapján nekem is vírusos megbetegedésnek látszik a probléma. Ha az antibiotikum ennyi minden gonddal jár, inkább hagyja abba. Ezek a betegségek el tudnak tartani két hétig is akár. És spontán gyógyulnak. Tüneti terápia elegendő

Kérdés: 2021. november 09., 03:26; Megválaszolva: 2021. november 09., 14:54
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Garatváladék eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Másfél hónappal ezelőtt torokgyulladásom volt, melyre Zinnat tablettát szedtem. A gyógyszer beszedése után a tünetek...
Hólyagos torok
Fül-torok viszketés
Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba) ....
Papilloma planocellulare uvulae D10.50
Tisztelt Doktor úr! Tavaly kisműtétem volt.Az uvuláról eltávolitottak egy 7 mm átmérőjű daganatot. Az eredmény Papilloma planocellulare uvulae...
Szívós torokfájás
Tisztelt Dr. Zaránd! Nagyjából két hete tart egy kellemetlen kaparó-csiklandozó érzés a torkomban, amelyet száraz köhögés (különösen...