Mandulaműtét után

Tisztelt Doktor úr! Szeptember közepén, lassan két hónapja egyoldali mandulatályogot követően mandulaműtéten estem át, aminek a varratja másfél hét alatt szépen begyógyult. Viszont ezután, és azóta is, a nyelvgyöki manduláim szüntelenül meg vannak duzzadva. Nem fáj, nem érzékeny, csupán irritál, mintha morzsa került volna oda amit nem tudok lenyelni. A mai nap viszont piros pöttyök keletkeztek a szájpadlásomon. Emellett szájzug repedés is könnyen ki szokott alakulni nálam. Igyekszem egészségesen táplálkozni, mozogni. A lelki egyensúlyom nem éppen a legideálisabb, de igyekszem e téren is kiegyensúlyozott lenni (véleményem szerint ez okozhatta a refluxot, ami a mandulagyulladáshoz vezethetett). Tavaly kialakult és egyszer "legyőzött" reflux-om úgy érzem újra előjött, erre Pantoprazol 40mg-ot szedek. Emellett vitaminokkal, Béres cseppel is igyekszem támogatni az immunrendszerem, főleg ebben a vírusos helyzetben. Viszont dohányzom, 1-2 doboz hetente. Képet mellékeltem, amennyire én le tudtam fotózni, kérem adjon tanácsot, merre induljak tovább, mit kezdhetek ezzel, mert eddig eredménytelenül jártam. Előre is köszönöm, minden tisztelettel: Martin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Reflux témában

Tisztelt Uram, A nyelvgyöki mandula kompenzatorikus megnagyobbodását mandulaműtét után valóban leggyakrabban a reflux súlyosítja. Én nem protonpumpa gátlót, hanem helyi kezelést, salvus víz kúrát javaslok. Egy hónapon át napi 1 decit óránként egy egy korty sebességgel. Egy próbát megér

Kérdés: 2020. november 06., 09:43; Megválaszolva: 2020. november 07., 19:37
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Párnahatású hallásromlás
Normális, ha így néznek ki a...
Kedves Doktor úr! Amiatt írok Önnek, mert gond van a mandulámmal. Szeptember óta mandulakövem van, ami eleinte csak hetente egy-kétszeri alkalommal...