Ez afta vagy mi lehet a szájüregem hátulján?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb másfél hete vettem észre a szájüregem hátuljában egy afta szerű pöttyöt, ami körül pirosas a nyálkahártya. Teljesen fájdalmatlan, véletlenül vettem észre. De mivel erősen hipochonder vagyok, nagyon megijedtem. Aftám szokott lenni időközönként, azok is általában csak érzékenyek, és spontán elmúlnak. Ez viszont nem nagyon akar és nagyon félek. Csatoltam képet a szájüregemről, bekarikáztam a kérdéses területet.Enyhe refluxom van, emiatt erezett picit a torkom. Más panaszom nincsen. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokgyulldás témában

Tisztelt Uram, A képet sem asztali gépen, sem telefonon nem tudom megnyitni. Az afta fáj, tehát azt kizárhatjuk. Általában a nyálkahártya sérülése gyógyul így. A szervezet fibrines lepedékkel fedi, amit 1 nap múlva kis helyi lob kísér. Ha 5 napon belül elmúlik, nincs teendő, ha egy hétig is fönnáll, keressen föl fül-orr-gégész szakrendelést.

Kérdés: 2020. augusztus 21., 16:46; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 07:10
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban