Orrsövény ferdülés műtét

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Szeretném Önöket az orrsövény ferdülés megműtésének lefolyásával kapcsolatban kérdezni. Úgy tudom, hogy a teljes gyógyulási időszak (egyéntől függően) kb. 4-6 hét. Kérdésem, hogy tapasztalatuk alapján a műtét után mennyi időt kell konkrétan a kórházban fekve eltölteni, illetve miután hazaengednek újra munkába állhatok-e? Fontos megemlítenem, hogy irodai munkát végzek, melyet a mostani helyzetben otthonról, akár az ágyamban fekve is el tudok látni, így utazást, fizikai megterhelést nem igényel. Megbeszéléseken részt kell vennem, melyeken beszélnem kell, de gondolom a műtét után ez nem okoz nagy gondot (?). Ezen kívül fül-orr gégészeti vizsgálaton a közelmúltban krónikus arcüreggyulladással, illetve a nyakamon megnagyobbodott reaktív nyirokcsomókkal diagnosztizáltak. Ezek mellett elvégezhető a műtét? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Orrsövény témában

Tisztelt Uram, Általában egy vagy két napig tampon al kell megtámasztani a műtét után az orrsövényt. A detamponálásig mindenképp kórház. Utána egy nappal vagy akár néhány órával szoktuk a beteget haza küldeni. Kb 1 hét fizikai kímélet szükséges. De járkálni, könnyű mozgást végezni akkor is szabad. Tehát a munkáját ebben az időszakban el fogja tudni végezni. Beszélhet. Az említett betegségei nem képeznek műtéti kontraindikációt.

Kérdés: 2020. június 24., 14:39; Megválaszolva: 2020. június 28., 06:30
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban