• Bűzős tűszentés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Űdc Dr.Úr! Állandó orrdúgúlás, bűzős tűszentés, levertség, néha fejfájás, nátha tünetek, orrsővényt állapították meg, de azt nem közölték, hogy ez miatt van. De nagyon megkeseriti a napjaimat. Mi lehet az ok és hová menjek? Köszönöm válaszát.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Orrsövény témában

        Tisztelt Uram, Az országba orrsövény alaki rendellenessége számos ok miatt alakulhat ki. Leggyakrabban a civilizáció áldásos hatása miatti táplálék bőség okán a porc tovább növekszik, mint az orr külső, csontos váza. Ezért oda csak görbén fér be. Így az orrlégzést akadályozza. Megoldás az orrsövény plasztika, mikor a porc görbe részét kivesszük a porchártya közül. Minden gégészeti osztály végez ilyen műtéteket. Úgyhogy célszerű a területileg illetékes szakrendelésen beutalót kérni


        Kérdés: 2020. június 17., 12:40; Megválaszolva: 2020. június 18., 06:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: