• Szívós torokfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Zaránd! Nagyjából két hete tart egy kellemetlen kaparó-csiklandozó érzés a torkomban, amelyet száraz köhögés (különösen esténként hason fekve), étvágytalanság, émelygés és időnkénti fejfájás kísér. A nyelés nem okoz komoly problémát és gombócérzetet sem tapasztaltam. Csatolok egy képet a torkomról. Nem értek ugyan hozzá, de abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán be van-e gyulladva. Eddig Halls és Tanto Natura cukorkával, valamint mézzel próbáltam enyhíteni a kaparást és a köhögést, de hiába. Mi okozhatja ezt a hosszantartó kellemetlenséget és mit tehetnék a jobbulásért?

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Torokgyulladás témában

        Tisztelt Uram, A képen lobos hatáskörök garatképletek látszanak. Akut vírusfertőzés, irritáció, reflux... okozhatja. Először orrcsöppet (pl Nasic) és anaftint próbálnék. Esetleg kiegészítve Salvus vízzel. Óránként egy egy korty. Napi 2dl. Kb egy hét alatt jelentős javulás lehetséges


        Kérdés: 2020. június 15., 19:47; Megválaszolva: 2020. június 15., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: