• Apró hólyag a garaton

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja kezdődött, hogy evés közben szúró fájdalomra lettem figyelmes nyelés közben, amikor észre vettem egy apró fehér hólyagot a garatomon. Étkezés közben fájdalmas, szúró érzést érzek, amely fél órán belül csillapodik. Kizárólag evéskor fáj, fél-1 óra múlva már csak halványan érzékelem. Néha inkább piros, néha fehér színű, ezt nem tudtam még mihez kötni, hogy miért változhat. Evés után nagyobbnak látom, aztán visszahúzodik a mérete. Volt, hogy egyszerre 2-3 hólyag is jelentkezett, de az idő nagy részében egyszerre csak egy van jelen. Fotót csatolok róla. Légúti betegségem nem volt az elmúlt hónapokban, Ciprinol antibiotikumot szedtem felfázásra december végén, de akkor már egy hónapja jelen volt ez a kis hólyag. 2 éve szedek Euthyrox tablettát 50-50-50-50-75 napi váltásban pajzsmirigy alulműködésre és Hashimoto thyreoiditisre, de eddig sose jelentkezett ilyen probléma. A mandulám 10 éve kiműtötték. Köszönettel, Anita

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Garat gyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem, Nekem a kép alapján vírusfertőzésnek tűnik, de a e hónapos időtartam ennek ellentmond. Nyálmirigy retenciós ciszta lehet, de annak meg a több eltérés nem felel meg. Mutassa meg fül orr gégészeten. Esetleg szövettani vizsgálat is kell a diagnózishoz, bár daganatra nem gondolok.


        Kérdés: 2020. február 26., 13:58; Megválaszolva: 2020. február 26., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: