• Tinnitus - 4 éve

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 2016 kora tavasza óta alakult ki egy tinnitus. Kb. 9-10 kHz-es magasságú kb.10-20 dB erősségű egyenletes zajt érzékelek, kimondottan a bal fülem tájékán. Jobb oldalon nem. ELmentem a soproni városi kórházba,a fül-orr-gégészetre,és megjártam a körutat,audiológia,neurológia,UH,koponya MRI... Az eredmények nem adtak magyarázatot. A neurológus szakorvosnő azt ajánlotta, hogy próbáljam a figyelmemet elterelni,és nem folyton ezzel foglalkozni.HAllgassak halkan akusztikus zenét. Délután,este általában hangosabb. A mért vérnyomás 100/70 és 125/80 közt van. Szédülésre hajlamos vagyok. (ortosztatikus főleg) Gyógyszeres terápiát, infúzióban, tablettában stb. nem kaptam. Az alvásom rossz,és kevés, urológiai gondok miatt 5 óránál többet nem sikerül aludnom. Citalopram 20 mg-ot több, mint tizenöt éve szedek. A memóriám romlott az elmúlt évtizedekben,de nem jelentősen. Hangos munkahelyem alig volt, bár volt 4 év, amikor naponta 10x15 percet nagyon zajos faipari gyártócsarnokban tartózkodtam. Robbanásokat nem hallottam, rockkoncertekre, diszkókba soha nem jártam. A szedett gyógyszerem leírásában a mellékhatások közt ott van a fülzúgás. A szakorvos szerint nem ettől hallom. Omega3 kapszulákat szedtem, de nem tapasztaltam semmit. -Kérdés: Törődjek bele a helyzetbe? ez valószínűsíthetően mégis gyógyszermellékhatás? vagy agykéreg-probléma? vagy hallóideg-daganat...? Tudom, hogy jelenleg csodaterápia nincs, de miben reménykedjek? Az idő múlásával hallásromlás is felléphet?Köszönettel, Zoli1965

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Tinnitus témában

        Tisztelt Uram, A tinnitus hirtelen kialakulás esetén javítható. Kb 2 hétig. Neurológusnak igaza van, tünetet kicsit lehet csökkenteni, de meggyógyulni nem fog. A panasz hátterében a belsőfül receptorok kicsiny mértékű funkció zavara áll. Ennek számos oka lehet. Dráma nem várható, de romolhat a hallással együtt.


        Kérdés: 2020. január 21., 16:49; Megválaszolva: 2020. január 21., 16:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.