Hallóideg daganat

Kedves Doktor Úr! Először február közepén jelentkezett kb. 2 hétig tartó egyoldali fülzúgás, ami nagyon halkan hallottam, de magas frekvencián. Ezalatt a 2 hét alatt is időszakos volt, egyik nap előjött, másik nap nem, volt hogy 2-3 napig semmi, majd 2 napig megint hallottam, leginkább esténként tapasztaltam és 30 perctől pár óráig terjedő én volt jelen. Egyszercsak elmúlt, eltelt 3 hónap, majd megint jelentkezett ugyanez a fülcsengés ugyanazon az oldalon és ugyanolyan időszakosan, mint először. Ez is kb 2 hétig tartott és most 2-3 hete megint nem tapasztalom. Jártam neurológusnál, ahol felmerült a hallóideg daganat lehetősége, azonban mikor elolvastam a leletet, akkor tűnt fel, hogy a doktor úr félreértett és azt írta le, hogy 2 hónapja tart a fülzúgásom, de ez nem így van. 4 hónapja jelentkezett először. Ennek ellenére továbbra is benne van a pakliban, hogy hallóideg daganatom van? Előre is köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza Tinnitus témában

Tisztelt Asszonyom,

A tinnitus leggyakrabban keringési vagy idegi eredetű. Rendkívül ritkán valóban okozza acusticus neurinoma. És mivel az MR manapság könnyen hozzáférhető, ennek kizárása célszerű így. Szerintem ne aggódjon, de azért menjen el a vizsgálatra!

Kérdés: 2022. július 05., 20:06; Megválaszolva: 2022. július 05., 20:51
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tinnitus - 4 éve
Tisztelt Doktor úr! 2016 kora tavasza óta alakult ki egy tinnitus. Kb. 9-10 kHz-es magasságú kb.10-20 dB erősségű egyenletes zajt érzékelek...
Meg fogok süketülni?
Tisztelt doktor úr! Rettenetesen félek. Az utóbbi időben változó intenzitással, általában magas hangon cseng/zúg a fülem. Nem igazán tudok vele...
Tinnitus
Tisztelt Doktornő! Karácsony előtt kezdődött a problémám, torokfájás, gyengeség, hőemelkedés. 23.-án már zúgott a fejem, 25.-én pedig...
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...