• mandula góc mr-rel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Gócot keresünk továbbra is a krónikus IGA vaszkultisz (HSP) beteg fiúnk esetében. Eredményeink eddig negatívak, a fül-orr gégészeti vizsgálat is az. Kezelőorvosai (gasztroenterológus és reumatológus) mégis a mandulára gyanakszik (nincs gyulladás a szervezetében, de a HSP-t vírus vagy baktérium jelenléte okozhatja) és a fül-orr gégész is azt mondja, hogy mert ránézésre nem gennyes, lehet még baktériumforrás. Van olyan diagnosztika pld mr, ami ezt megmutatja? Köszönettel: Fekecs Tímea [email protected]

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Mandula góc témában

        Tisztelt Hölgyem, Nincs biztos diagnosztikus eljárás. Bevett szokás szerint kivesszük a mandulát, és a javulás igazolja, annak elmaradása pedig nem a teóriát.


        Kérdés: 2019. november 22., 10:06; Megválaszolva: 2019. november 22., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: