• Mandulaárok felmaródás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Úr!Panaszaim négy évvel ezelőtt kezdődtek,nagyon erős torok illetve isszonyatosan erős melkasfájdalommal.Sajnos a négy év alatt senki nem talált rá magyarázatot ,hogy mi is ez ...mostanra egy nagyon kicsit enyhült de sajnos nem szünt meg...estére mindig fáj az egész szám a légcsövem,iszonyatosan égő csípő érzés.Semmilyen gyófyszer nem jó rá,nyilván minden orvos gyomorsav csökkentőt szedetne,hiába mondom hogy nem ég a gyomrom nincs savas felbüfögésem,na elkezdetem szedni de semmit nem használt....a tüneteim csak megmaradtak.9 hónappal ezelőtt a mandulaárokba előjött egy kb 5 ft nagyságú fehér folt ami iszonyatosan fájt és nyilván a torkom is.Elmentem több fül orr gégészhez....sok nem látott semmit a mandulaárokba mondjuk mostmár egymástól távolabb lévő kisrbb felmaródások vannak ami semmire nem gyógyul 9 hónapja.Mar látta két szájsebész is .Az egyik az kórházi osztály vezető főorvosa volt,neki pedig csak elhiszem ,hogy nem szàjsebészeti jellegű.Készült egy fogászati ct..amelyen a jobb oldali arcüregben egy ciszta helyezkedik el.Ez pont azon az oldalon van amelyiken a manulaarokban lévő fehér semmire nem reagáló felmaródás szerű elválltozás.Semmi allergia...teljes fogászati csere..szàmtalan orvos és senkinek sincs semmi hozzá szólása.Nem tudják.Az egyik fül orr gégész Enterobacter cloacet talált szintenyészetbe erre irt gyógyszert vissza is ellenőrizte.Azután annyit mondott hogy teljessen megszünt a nyálkahártya védelmem és ő ezekkel a a super baktériumokka nem tud mit kezdeni.,de azt viszont nem mondta hogy milyen orvoshoz forduljak akkor?A kérdèsem az lenne,hogy ez az arcüregi ciszta omozhatja esetleg a mandulaárok állandó irritációját és nem gyógyulását illetve ezlehúzodik a torok részre is.A fülemde is égő csípő érzés van.arra gondoltam hogy az arcüregben lévő ciszta az nem esetl3g gomba?A garatomra állandó váladékcsorgásom van..de az már 4.éve ..és ha a jobb oldalon rágom az ételeket egyből elkezd gyülni a váladék az orromba.és csíp ég .köszön

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Szájégés szindróma témában

        Tisztelt Hölgyem, Tanácstalan vagyok a panaszait illetően, de úgy gondolom, hogy az arcüreg ciszta ártalmatlan melléklelet. Egy olyan betegségről tudok, ami hasonló panaszokat okoz, ez pedig a menopauza kapcsán jelentkező szájégés szindróma. Oka a nyál képződés csökkenése. Anaftin, műnyál segíthet esetleg.


        Kérdés: 2019. szeptember 10., 23:24; Megválaszolva: 2019. szeptember 12., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: