• Orrspray - allergia vagy hozzászokás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Gyermekkorom óta tipikus "fű-fa-virag" allergiám van ami szenanáthában, súlyosabb esetben kötőhártyagyulladással stb jár A legutóbb azonban valamilyen influenzaszerű vírusom lehetett, orrspraynek sima tengervizes tb soha nem hatott, csak egy átlagos. A háziorvosom a betegsegem alatt (gyanítva hogy az orrdugulás inkabb allergia miatt lehet, allergiara valo orrsprayt (mometason sandoz). Ez azonban egyáltalán nem segített, sőt mintha jobban eldugult volna. Fújtam sokszor vele hatha csak idő kell neki de semmi. Elolvastam a tájékoztatója szerint naponta egyszer maximum 4orrbefúvás lehet. Kipróbaltam így is úgy is mindenhogy a 2 hónap alatt de nem segített. Szerintem nem az allergia miatt van neha az orrdugulásom. Tehát mezei sima átlagos (pl nasivin) orrspay segít. Viszont ezt rendszeresen kell alkalmaznom nem naponta egyszer, hanem ahanyszor bedugul, ami inkább anyagi oldalról zavar. 2 hét alatt olyan költséges volt csak maga az orrspray, ugyanis hamar elfogy és kb 3 napig eleg 1db. Allergiara szedek gyogyszert, azzal tunetentes vagyok kizarna ezt. Illetve felismerem ha allergia miatt van gond az orrommal vagy sima egfazas/virus stb miatt, es ez nem allergias dolog. Az egyetlen ami zavar az anyagi helyzetem. 37ezer fttal egyedul maradtam kislanyommal nem tudok hetente 2x tobbezer ftos orrsprayre kolteni, nelkule viszont nem kapok egyaltalan levegot kiszarad a torkom es igy aludni enni semmit sem tudok. Letezhet erre valami olcso megoldas? Koszonom valaszat! Ui: itt ahol lakom nincs lehetosegem szakrendelokbe menni mert a gyermekem még nagyon pici es a legkozelebbi varos nagyon messze van auto nelkul. Ezert kerestem fel igy online Önt/Önöket! Ui: háziorvos nem partner, de ha van tlet akkor javaslatomra talan felirja ami olcsobb megoldas lehet.. Köszönettel!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Orrdugulás témában

        Tisztelt Asszonyom! Borzasztó nehéz vizsgálat nélkül felelős tanácsot adni, diagnózist állítani, terápiát javasolni. Mindenképp elmondható, hogy a Nasivin jellegű, náthára való készítmények maximális használata 7-10 nap, utána károsodik az orrnyálkahártya, amit nehéz megjavítani, úgyhogy nem pusztán anyagi okokból sem javasolom a használatát krónikusan. Esetleg Clinsin öblítés jó lehet, hosszú távon bizonyosan olcsóbb, és kárt sem okoz.


        Kérdés: 2019. április 21., 10:37; Megválaszolva: 2019. április 22., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.