• Arc rtg lelet.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Dotorúr! Arc rtg lelettel kapcsolarban kérném segitségét, mivel egy hónap mulva van időpotunk a beküldő orvshoz és szeretnénk tudni a lelet mit jelent.Folyamatos megfázással küzdök ezert került sor rá.Köszönöm segitségét. ,, Légtarto sinus maxillarisok. A Sinus frontalis bal oldali karélyában nyálkahártya duzzanat van, a jobb frontális vetületében, illetve részben a orbitára vetülve kb. 2cm-esmeszes képlet látszik, ami lehet intracranialisan is, emiatt CT vizsgálat javasolt!,,

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrmelléküreg rtg témában

        Tisztelt Uram! Az átnézeti arcüreg (Luc-Caldwell) rtg fölvétel értékelhetősége a modern orvostudomány számára a bizonytalanhoz közelít. Lényegében alig kérünk már ilyet, bármi eltérésnél úgyis CT szükséges. A leírt elváltozás valamilyen kisfokú csontosodási zavar vagy veleszületett anatómiai deformitás lesz, amit azért érdemes kideríteni, mert esetleges későbbi panaszok esetén a kiindulási helyzethez képesti változás az, ami informatív.


        Kérdés: 2018. december 21., 12:02; Megválaszolva: 2018. december 27., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: