• Fülcsengés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot kedves doktor úr/nő! A problémám egy hónappal ezelőtt kezdődött fülcsengéssel. Eleinte csak egy nap egyszer pár pillanatra, majd egyre fokozódott már éjszaka is megjelent elalvás előtt, valamint egy hét alatt folyamatossá vállt. A mintegy 7 napon tartó fülcsengésem hatására a nyolcadik illetve kilencedik nap (pénteki napon) pánikrohamom volt. Tüneteim a remegés, torokszűkület érzése, szédülés. A pánikroham után nem vártunk, felhívtuk a háziorvosom és kaptunk a háziorvosunktól egy jó ajánlást illetve egy fül-orr-gégészeti beutalót hétfőre. Hétfőn el mentünk, elmondtam a tüneteim, az orvos meg is kezdte a vizsgálatokat (megnézte a fülem, kimosta a fülem, hallásvizsgálaton mentem át) a vizsgálat alapján nincs halláskárosodás, az orvos felírt egy fülcsengésre, szédülésre, egyensúlyvesztésre, olyan gyógyszert, amit 18 éven aluliak nem szedhetnek, ebből egy nap egyszer kellett bevennem. ajánlotta az orvos, hogy szedjem a gyógyszert két héten keresztül, azonban ha nem múlik, menjünk vissza, és megkezdik az infúziós kezeléseket (értágítók). Nos, aznap este be is vettem. Másnap is bevettem az iskolában, de rosszul lettem(szédülés, fülcsengés, fulladás érzés). Értem jöttek az iskolába és elmentünk a háziorvoshoz ahol kaptam infúziót de nem lettem jobban így bevitt a kórházba a mentő. Megvizsgáltak(vérvizsgálat, vérnyomásmérés, vizeletminta). Azt mondták a vizsgálat alapján, hogy teljesen negatív, azaz egészséges vagyok. 5 nap után hazamehettem és lassan elmúltak a pánikom. Sajnos csak az múlt el, ugyanis hiába kaptam a háziorvostól ginkgo biloba receptet amit kiváltottunk, lassan több mint 3 hete szedem de a fülcsengésem nem múlik, valamint a fülcsengés kialakulása után egy héttel fellépett a tarkó környéki fejfájás (szúródás, nyomodódás érzése a bal oldalon hátul a tarkó fölött) Nagyon félek. Ezt el panaszoltam az orvosomnak de nem tudja miért van. Így egy hétig valamint most már egy héten egyszer járok ifúzióra(értágító, sóoldat). Nem múlt se a fülcsengésem se a fejfájásom

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülcsengés témában

        Tisztelt Kisasszony! Sajnos a fülcsöngés nem minden esetben szüntethető meg véglegesen. Erre kb. 2 hét áll rendelkezésre a tünetek keletkezését követően. Mivel az ön problémája ennél régebbi, így kénytelen ezzel együtt élni a továbbiakban. Öröm, hogy nem jár halláscsökkenéssel. Jómagam 9 éves korom óta hallom folyamatosan a magas frekvenciájú tinnitust. Néha zavar, de általában nem veszek róla tudomást. Legnagyobb valószínűséggel egy jó pszichológus tud önnek hasznára lenni mind a pánikbetegség, mind a kellemetlen, de nem súlyos fülcsöngés tekintetében.


        Kérdés: 2018. december 16., 17:06; Megválaszolva: 2018. december 17., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: