Szédülés, fülcsengés - vélemény

Udvozlom! Egyik nap kerdeztem mar Ontol, koszonom a valaszat Most abban kernem a segitseget, hogy egy kicsit tisztabban lassak, mivel sajnos szorongasos hipochonder vagyok, igy sokszor ragodom felesleges betegsegeken. Kezdenem azzal, hogy 1 hete lett vege egy virusos nathas betegsegemnek, melybol visszamaradt nemi fulcsenges, amit csak siri csendben hallok, emelle imbolygas erzesem van neha, jaras kozben. Emiatt felkerestem egy ful orr gegeszt a mai napon, aki cavington fortet irt fel, majd ha nem hasznal, nootropil infuziot 10 napra. Jelezte azt is, hogy az agydaganat kizarasa celjabol kontrasztos mr re menjek el. En 5 honapja voltam angio koponya MR vizsgalaton, ami teljesen negativ lett. Igaz, akkor nem ilyen tuneteim voltak (aura migren okozta tunetek, melyek elmultak) . Az orvos azt mondta, hogy a halloideg daganatot csak kontrasztos MR-rel tudjak kimutatni. Illetve, hogy raerek par honap mulva elmenni...ez igaz, hogy a sima MR nem mutatta volna? Kerdeseim: 1.a majusi MR-en latszott volna, ha joindulatu daganat van az agyamban? 2. 5 honap alatt kialakul olyan daganat, ami ilyen tuneteket okoz? 3. Biztosan raerek ezzel kesobb elmenni kontrasztos MR-re, illetve indokolt egyaltalan? Nem szeretnek feleslegesen megint egy ilyen vizsgalatot, ha a majusi mar mutatott volna elterest, ha lenne. Koszonettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza fülcsengés témában

Kedves Kérdező!

Aggodalomra okot nem látok, a korábbi koponya MR negatív. Hallóideg daganat nagyon ritka kórkép, a tünetek alapján bennem ennek lehetősége nem merülne fel. Ismételt MR véleményem szerint nem indokolt noha írásban nehéz érdemben diagnosztizálni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. október 26., 20:54; Megválaszolva: 2021. október 27., 13:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Fülcsengés három hónapja...
T.Dr-nö, Dr-úr! Kb 3-hónapja folyamatosan cseng a fülem, voltam fülészeten a hallásom kitünő a vizsgálat szerint szept 11.én MR-vizsgálatra...
Hirtelen szoritó érzés a fejben
Tisztelt Doktornő! Pár hónapja kezdődött a fejemben egy hirtelen, belenyilaló áramütésszerü érzés, a fülemnél kezdődik, és pár másodpercig...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus