• MR lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Mai napon voltam nyitott MR vizsgálaton aura migrénein miatt. Első kérdésem az lenne, hogy mennyire pontosak a nyitott MR vizsgálaton készült lelet? Ugyanolyan pontos mint a zárt? A második kérdésem pedig, hogy a leletemen az alábbit írta a radiológus doktor: A sinus frontalis bal oldali recessusaban, bal oldalon néhány rostasejtben és a bal oldali sinus maxillarisban mérsékelt fokú, körkörös nyálkahártya duzzanat van. Vélemény: Intercelebralisan kóros eltérés nem mutatható ki. Bal oldalon az orrmelléküregekben mérsékelt fokú krónikus gyulladás jelei. Tudna ennek az értelmezésében segíteni? Sajnos próbáltam megfejteni, de az internetes találatok már elvittek az agy hártya gyulladás irányába, így kicsit megijedtem... Mielőtt butaságokkal tömném a fejemet, inkább egy szakértő orvos véleményét kérném ki. Nagyon köszönöm előre is megtisztelő válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrmelléküregek témában

        Tisztelt Asszonyom! A nyitott MR ugyanannyi információt, ugyanolyan pontosan tartalmaz, mint a klasszikus zárt, csak kényelmesebb a betegnek, technikailag pedig nehezebb a nagyon erős mágneses tér létrehozása. A leírás mellékleletként tartalmaz enyhe krónikus melléküreggyulladásos jeleket, amelyek nagy valószínűséggel a fejfájással nem függenek össze, civilizációs ártalomként foghatóak föl, teendőt nem igényelnek. Legfeljebb orröblítést érdemes végezni. Pl. www.orrmoso.hu.


        Kérdés: 2018. szeptember 20., 20:23; Megválaszolva: 2018. szeptember 22., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom. 4-6 mm-es reaktív nyirokcsomók az ultrahang szerint. (2szer is voltam, azt mondták semmi kóros)....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció