Nyelvcsap melletti kinövés

Tisztelt Doktor Úr! Egy hete voltam fül-orr gégésznél ahol megjegyezte a Doktor úr, hogy van egy kis elváltozás a torkomban, ami lehet, hogy papilloma, de nem mondta, hogy kezelni kéne. Én otthon vettem észre, hogy a nyelvcsap mellett valóban van egy kis fityegő kinövés ami nem tűnik gyulladtnak és a színe se nagyon üt el a környezetétől. Mi lehet ez? (Képet csatoltam) Igényel valamilyen kezelést, vagy műtétet? Válaszát előre is köszönöm: Mihály

Dr. Zaránd Rajmund válasza fibroma témában

Tisztelt Uram! A képen szerintem nem papilloma, hanem fibroma látszik. Felülete simább, mint a papilloma lenne. Hasonló elváltozás, mint egy szemölcs vagy anyajegy a bőrön. Nem szükséges vele fdoglalkozni, ha nem növekszik, ha panaszt nem okoz., De érdemes levenni, ha nőni kezd vagy bármi panasszal jár. Akkor nyilván célszerű szövettant is kérni. Biztos, ami biztos alapon.

Megválaszolva: 2018. március 21.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Emlőben csomó
Tisztelt Doktornő! 6 hónapja voltam emlőultrahang szűrésen, mivel 20 éves kor után évente ajánlott megelőzés céljából, a leletem alapján az emlő mirigyes...
Nyelvem alatt lóg valami, mi lehet ez?...
Mi lehet ez? Aggaszt a látványa.
Fibróma elszíneződés
Tisztelt Doktornő! Egy már hosszú ideje meglévő fibrómáról szeretnék kérdezni. Sajnos érzékeny területen helyezkedik el (hónalj), a napokban valószínűleg ruha...
Mi lett a szemölcsömmel?
Tisztelt Doktor Nő! A hónaljamom volt egy lógó szemölcs, amely 4 napja így néz ki (képet mellékeltem). Ön szerint mi lehet ez? Megsérülhetett? Kismama vagyok...
Kinövés a szem alatt
Tisztelt Doktornő! Egy kérdésem lenne a doktornőhöz. Szemem alatt évek ota van egy kis kinövés amiről ugy gondolom szemölcs de eddig nem mertem hozzányulni...
Hogy lehet eltávolítani?
Tisztelt Doktornő! Szeretném kérdezni öntől, hogy lehet eltávolítani a szemölcsöket. Van a szemem körül is vagy 4-5 darab, nem olyan nagyok 2-3-4...