Fibróma eltávolítás

Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Véleményét szeretném kérni! Hétfőn általános anyajegyvizsgálaton voltam bőrgyógyásznál, és mellette a várandósság alatt megjelent számos fibróma is megnézésre került a nyakamon, melyeknek ott helyben megkezdték az eltávolítását (amennyiben jól tudom folyékony nitrogént érintettek hozzá vattával, majd lecsípték, illetve fertőtlenítették) . Volt már hasonlóban részem vagy 4 éve, akkor 4-5 darabot vettek le. Most azonban az eltávolítást követően tükörbe nézve elrettentett a látvány és zavaromban több dolgot is elfelejtettem tisztázni. Az orvosnak mondtam, hogy a most 8 hónapos lányom még háromszor szopizik egy nap, de kérem erősítsen meg abban, hogy a babának semmi káros nem mehetett át a tejbe! A belélegzett nitrogéntől aznap nagyon fájt a fejem és azóta is még előfordul, de már tompábban, ez okozhat-e egyéb problémát. Valamint ahogy a képen is látszik nagyon csúnya piros foltos jelenleg a nyakam és környéke, amitől folyamatosan a sírás kerülget. Sebhintőzök napi 2-3-szor, írtak ki rá vazelines krémet, de vettem rá hegkezelő krémet is. Ön szerint a piros foltosság mikorra fog eltűnni, számíthatok-e maradandó foltokra vagy nyom nélkül meggyógyul, illetve a vazelines krémet és a hegkezelőt csak a varr leesése után használjam? Esetleg mit javasolna még további itthoni kezelésre? Megtisztelő válaszát nagyon-nagyon köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza Fibroma témában

Ne aggódjon, a babának semmi baja nem származhat a beavatkozástól, mert a folyékony nitrogén nem kerül be az anyatejbe, és önnek sem okozhat problémát, mert másodpercek alatt elpárolog.

Nyom nélkül fog gyógyulni az érintett terület kb. 2-3 hét alatt. Betadine oldatos ecsetelést követően kamillás hintőporral kezelheti a területet, attól hamarabb leesnek az apró pörkök. És nagyon fontos, hogy teljes gyógyulásig kerülje a napfényt!

Kérdés: 2015. április 02., 15:17 ;Megválaszolva: 2015. április 07., 21:36
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Nyelvem alatt lóg valami, mi lehet ez?...
Mi lehet ez? Aggaszt a látványa.
Fibróma elszíneződés
Tisztelt Doktornő! Egy már hosszú ideje meglévő fibrómáról szeretnék kérdezni. Sajnos érzékeny területen helyezkedik el (hónalj) , a...
Mi lett a szemölcsömmel?
Tisztelt Doktor Nő! A hónaljamom volt egy lógó szemölcs, amely 4 napja így néz ki (képet mellékeltem) . Ön szerint mi lehet ez? Megsérülhetett?...
Kinövés a szem alatt
Tisztelt Doktornő! Egy kérdésem lenne a doktornőhöz. Szemem alatt évek ota van egy kis kinövés amiről ugy gondolom szemölcs de eddig nem mertem...
Hogy lehet eltávolítani?
Tisztelt Doktornő! Szeretném kérdezni öntől, hogy lehet eltávolítani a szemölcsöket. Van a szemem körül is vagy 4-5 darab, nem olyan nagyok 2-3-4...