Mandulagyulladás utáni állapot

Kedves Doktor Úr! Olyan panasszal fordulok önhöz hogy a torkom 2havonta tűszös. Eddig a házi orvostól mindig kaptam antibiotikumot aztán elmúlt és megint előjött többször voltam gégészeten persze akkor mikor nem latszódtak a tüszök azt mondták minden alkalommal hogy minden rendben viszont most már 2 napja van lázam, fejfájás, szédülés, nyelési nehézségek és megint Telle van a torkom tüszővel! Megkerestem ma a házi orvosomat akinek a tanácsára elmentem ismét gégészhez a lelet a következő: Státusz: ép dh-k. B-ra dev. septum, szabad orrjáratok, Tonsillect. ut. állapot, jo. tons. resid. Lateralis garatfal bedomb. Rajta tűszök láthatók. Duzzadt nyelvgyök.Hypoph.gége szabad. Jól mozgó hangszalagok. Javaslat: labor, torokleoltas javasolt A kérdéseim a következők: Mitől duzzadt a nyelvgyök? Miért szükséges a le oltás? Kell tartanom a rosszindulatú daganattol? (Ettől rettentően félek) Maga szerint a lelet alapján mire lehet gondolni?! A gégész említette a Pfeiffer féle mirigy Lázat hogy erre gyanakszik Ez gyógyítható betegség? Mielőbbi válaszában reménykedem Tisztelettel: Heléna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza tonsillitis témában

Tisztelt Asszonyom!

A nyelvgyököt is érinti a gyulladás, mivel torokmandulája már nincs, így a környező nyirokszövet lesz duzzadt, tüszős.

A leoltás ahhoz kell, hogy célzottan lehessen antibiotikumot adni, ne csak vaktában (az ajánlások alapján) .

Tumorra sem a leírás, sem a kora miatt nem gondolnék, ha valakiben (szakorvosban) ez fölmerül, úgyis szövettani mintavételt javasol azonnal, kétes esetben is.

EBV fertőzés egyszer lehetséges egy életben tudomásom szerint, és valóban okozhat ilyen elhúzódó, mandulagyulladásszerű panaszokat. Vérképből előbb-utóbb kiderül, hogy jogos-e a gyanú.

Kérdés: 2017. március 16., 15:51; Megválaszolva: 2017. március 17., 08:11
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki ultrahang
Tisztelt Doktor Úr! Nyaki ultrahang vizsgálati leletem alapján " A nyakon és a mandula körül több különböző nagyságú reaktív nyirokcsomó...
staphylococcus aureus -...
Tisztelt Doktor úr, nyáron (tehát fél éve) jelentkezett torokfájás nálam. (kigyógyítatlan téli megfázásra gondoltam) Emellett...
Krónikus mandulagyulladás
Tisztelt Doktornő! Először is köszönöm a válaszát. Még ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Milyen vizsgálatokra van szükség van ahhoz hogy...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Ízlelés és szaglászavar Fess...
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta krónikus, minden melléküregre kiterjedő Pansinusitisem van. Körülbelül egy hónapja volt a második FESS műtétem...