Gombás füldugulás

Tisztelt Doktor Ur Gyakran viz jutott a fülembe, emiatt gombás fülfertőzés alakult ki. A panaszom csak viszketés, szortyogásérzés volt. Két hónapig kezeltem az orvos által felirt Canesten oldattal, az utóbbi időben az otogutta boricával. Az orvos a heti kontrollok alkalmával csak időnként alkalmazott fülszivást, ugyanakkor a fülcseppek használata óta folyamatosan füldugulást érzek két hónapja. Az utolsó kontrollnál három hete nem volt fülszivás, a betekintésnél rendben talált mindent az orvos. Azt mondta, még két hétig használjam a fülcseppeket, aztán ha abbahagyom, a füldugulás is meg fog szünni. Eltelt ujabb egy hét, a felázásra vigyázok, de a dugulás nem szünik. A kérdésem: mi okozza a dugulást ilyenkor általában, várható e valóban, hogy majd magától megszünik Köszönettel János

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Füldugulás témában

Tisztelt Uram! Ha a hallójárat mélyén nincsen gombás törmelék, akkor a dugulás oka megfázás, fülkürthurut lehet. Próbáljon orrcsöppet használni, és hevesen orrot fújna gyakran, hogy "kipattanjon" a füle.

Kérdés: 2016. november 06., 19:58; Megválaszolva: 2016. november 06., 20:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás