• kiterjesztett hallásvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr! 64 éves nő vagyok és nagyon régóta SZENVEDEK A ZAJOKTÓL! Közepesen zajos környéken lakok és már másodszor költözöm a zaj miatt. A környezetemben lévő emberek simán ki tudják zárni ezeket a zajokat; emberi beszéd, autó, kutya, fűrészelés messze, kalapálás messze, de én nem tudom. Mintha minden zaj összeadódna. Füldugóval járok-kelek a lakásban. Bár nem szeretem, ha állandóan szól TV rádió, mégis az egyetlen külső zaj kizárási módszerem az, hogy szól a rádió vagy tv és a fülemben füldugó....ez a technika képes maszkolni a kellemetlen zajokat. Annyira szenvedek, hogy további költözködésen gondolkozom, pedig jó lenne itt maradni ebben a lakásban, mert több szempontból jó itt. Kérem, értesítsen, ha van rá mód, hogy ebben az életkorban segítséget kapjak. Már a diagnózis is segítene, lehetséges, hogy túlhallásban szenvedek ebben az életkorban amikor a többiek süketülnek. Hol végeznek kiterjesztett hallásvizsgálatot OEP alapon? Hová forduljak? Üdvözlettel, köszönöm: Judit

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Hallás témában

        Tisztelt Asszonyom! A leírt tünetek neurotikus jellegűek, szerintem nem a hallás rontása a megoldás, hanem olyan terápia, amivel az átlagos emberekhez hasonlóan megtanul ezzel együtt élni. Én emiatt leginkább pszichológus segítségét ajánlom.


        Kérdés: 2016. július 02., 08:19; Megválaszolva: 2016. július 02., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok. 33éves nő,3gyerekes anya. Egy problémával fordulnék Önhöz. Lassan másfél hete egyik pillanatról a másik napra eldugult a jobb fülem.Eleinte csak reggelente,mára már egész nap,minden nap. Nagyon aggasztó,mert nem tudom...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció