• Párnahatású hallásromlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr! 2019. január végén nagy hideghatás érte a fejemet.Nem volt rajtam sapka. Másnap reggelre rosszabbul hallottam. Olyan érzetem lett ,mintha párna lenne a fülemen.Tapasztaltam hasonlót amikor magas hegyekben utazram,vagy ugyanitt alagútba haladtunk.Hozzá kell tennem hogy gyerekkoromban diagnosztizált középfokú a hallásromlásom van a bal fülemen,a jobbon pedig nagyfokú. Eddig csak nagyon zajos helyeken nem hallottam meg a telefont,a beszldet ekkor is értettem. Most nem hallom a telefont csak ha 1 m-re van tólem, a halk beszédet pedig nem értetem jól. Van hallókészülékem,de nem használtam csak pl. orvosi viziteken,hogy ne maradjanak ki az információk,így is dolgoztam 40 éven keresztül irodában,szinte probléma nélkül.Most muszáj hordanom,de a tompaság ugyanúgy érződik.Több szakorvosnál járva, allergiára kaptam gyógyszereket,de semmit nem használt. 20 évvel ezelőtt orrsövény műtétem is volt a gyakori orrdugulásom miatt.Ekkortól szinte nem is alakult ki orrdugulásom,de a hallásom nem lett jobb.A fenti időponttól megint gyakran bedugult az aorrom és hozzá még fülzúgás is fellépett a bal fülemen.Most az év nyarától megint elkezdtem a szakorvosi vizsgálatokra járni ,de sajnos nem járt eredménnyel.A legutolsó vizsgálat egy MR volt,ami szintén nem mutatott ki semmi problémát. Menjek új hallókészüléket íratni,Háromszor volt audiológiai vizsgálatom emiatt.Az érdekesség az ,hogy ugyanaz a mérés eredménye mint 20 évvel ezelőtt.Elmentem készüszülék vásrlásra .Nagyon megleoődtem mert a hallójárati minta kivétele után ,jobban hallottam mint évekkel ezelőtt. De sajnos ez visszaromlott .Nagyon mgegrázott mert eltünt a párnahatás, tiszta volt a beszéd is. Olyan érzetem volt mintha, a hallójáratomat és aa dobhártáymat a a belenyomott anyag kitágította volna. Lehetségs hogy valami szöveti duzzanat,vagy esetleg a dobhártya rendellenes helyzete okozza ezt a bajt?A bevilágitásokor nem láttak semmit az orvosok. Köszönettel várom szíves válaszát !

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a hallás témában

        Tisztelt Asszonyom! A halláscsökkenés hátterében idegi és vezetéses komponens is állhat. Utóbbi változik a hallójárati nyomással. Azonban mindezt ki tudja mutatni a hallásmérés. Ha az audio jó, valószínűbb a fülkürthurut, mert az változik, míg az idegi csökkenés változatlan. Látatlanban azt mondanám, hogy használjon NeilMed vagy ClinSin orröblítőt, ezek a készülékek tudnak segíteni az életkorral összefüggő fülkürt funkciózavar megoldásában.


        Kérdés: 2020. november 06., 09:36; Megválaszolva: 2020. november 06., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! András vagyok, 45 éves. Majd két hónappal ezelőtt estem át (vélhetően) Covid fertőzésen. Tesztelve ugyan nem voltam, de a tünetek, (torok fájás,köhögés,láz,szaglás/ízlelés elvesztés), erre utalnak. Nálam a...
        Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba). Régeben is volt enyhe viszketés de csak időnként és nem olyan intenzíven. Most viszont nagyon...
        Tisztelt Dr.Zaránd Rajmund! Kb. két hete fájt a bal oldalon a torkom, be is rekedtem. Fertőtlenítő tabletta használt, de visszatért, ezért 3 szem 500 mg-os Azibiot - ot kaptam, és elmúlt. Vasárnap fejeztem be a gyógyszert és tegnap, azaz kedden...
        Tisztelt Doktor úr! Szeptember közepén, lassan két hónapja egyoldali mandulatályogot követően mandulaműtéten estem át, aminek a varratja másfél hét alatt szépen begyógyult. Viszont ezután, és azóta is, a nyelvgyöki manduláim...
        Tisztelt Dr Úr! 2019. január végén nagy hideghatás érte a fejemet.Nem volt rajtam sapka. Másnap reggelre rosszabbul hallottam. Olyan érzetem lett ,mintha párna lenne a fülemen.Tapasztaltam hasonlót amikor magas hegyekben utazram,vagy ugyanitt...
        Kedves Doktor úr! Amiatt írok Önnek, mert gond van a mandulámmal. Szeptember óta mandulakövem van, ami eleinte csak hetente egy-kétszeri alkalommal jelentett problémát, mikor már majdnem kiestek a kövek és olyan érzésem volt, mintha valami...